Въпрос за дискова спирачка!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за дискова спирачка!

Мнениеот Кирил Кирилов » Чет Юли 21, 2016 2:35 pm

rsz_1469104143_tmp_dsc_2259.jpg
(338.54 KiB) 200 пъти
Здравейте на всички! Според вас какво е състоянието на този дисков ротор?Надраскана ли е?И ако може да ми кажете от какво се получава тази ръжда и дали мога да я махна?Благодаря предварително !!!
Кирил Кирилов

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за дискова спирачка!

Мнениеот krach » Чет Юли 21, 2016 4:45 pm

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0
Нормално е да ръждяса, ако няма дебели драскотини след малко каране ще се излъска. Дори и да има не смятам, че е нещо фатално. Ако те притеснява нещо вземи си нови накладки и ще си се нагодят към диска...или диска към тях.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Kobeto » Чет Юли 21, 2016 4:55 pm

Според мен нищо му няма на ротора. На моите ротори също има такива следи, които наподобяват нарези на грамофонна плоча по посока на движението. Както е казал колегата, ръждата ще падне от работната част много бързо - още на първото каране. Ако те дразни останалата ръжда, можеш да я свалиш, като я полееш с Кока-Кола и я разтъркаш с твърдата част на гъбичка за чинии. това работи и при ръждясали, спекли болтове - изпитано. Успех
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот Кирил Кирилов » Чет Юли 21, 2016 5:53 pm

По принцип аз съм с оригинални накладки и затова това надраскване ме учуди! Но казвате, ако взема други ще се изглади! И това с колата наистина ли става?Поздрави!!!
Кирил Кирилов

Мнениеот Kobeto » Чет Юли 21, 2016 6:10 pm

Кирил Кирилов написа:По принцип аз съм с оригинални накладки и затова това надраскване ме учуди! Но казвате, ако взема други ще се изглади! И това с колата наистина ли става?Поздрави!!!

Карам колело на 3 месеца и по дисковете имам такива черти, които не са дълбоки. Предното колело го имах 3 години и по неговите дискове също имаше такива равномерни следи. За Колата ти давам 100% гаранция. Преди около 10 години с 2 литра развихме болтовете на оранжерия, която не е разглобявана доста дълго и беше запекла. В твоя случай - мокриш гъбичката, разтъркваш и оставяш няколко минути. Търкаш няколко пъти и ше светне. При болтовете се мокри, чака се малко, пак се мокри и започва развиване на "лашки" - напред назад + мокрене. Тва разбира се, ако не ти се дават пари за преобразуватели на ръждата, които така и нямам идея колко пари са, понеже Колата става и за пиене като ти остане :beer:
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот Кирил Кирилов » Чет Юли 21, 2016 6:18 pm

Хехее мерси много! Ще го пробвам и ще кажа резултата :beer: . Мерси все пак!! :)
Кирил Кирилов

Мнениеот krach » Пет Юли 22, 2016 7:18 am

Ако в накладките ти има още живот и единствените ти притеснения са резките, карай спокойно. В процеса на работа ще си износят равномерно. Ако забележиш, че в някой край е по изпилено, най - вероятно са ти криви накладките (износени неравномерно). Тогава може да мислиш за смяна. Но ако спират, има феродо по тях, просто няма смисъл. Относно ръждата по частта в която няма триене, не си губи времето. Просто след 3 карания и 2 минавания през локви пак ще е същото. :beer:
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Кирил Кирилов » Пет Юли 22, 2016 12:21 pm

Да,ясно!! Благодаря за съветите ! :beer:
Кирил Кирилов

Назад към Веломеханик