Помощ при инсталиране на вилка.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Помощ при инсталиране на вилка.

Мнениеот Rockera89 » Сря Авг 03, 2016 5:05 pm

Здравейте съфорумници. В предишна тема бях споменал, че си оправям старият байк, който е сигурно на 8 години вече и си иска своето. Та купих рамка преместих почти всичко, освен вилката. Та главно пиша тази тема, понеже ми трябва помощ при самата инсталация на вилка, малко информация дали всичко си пасва и т.н. Та вилката, която съм си харесал е Sr Suntour M3030 P-JS/P-TS *не знам каква е разликата м/у P-GS и P-TS, така че ако можете ми отговорете на този въпрос xD* Друго, което бих искал да знам е тези размери, които виждам 1/1.8" та бихте ли ми казали с какво трябва да е съвместимо, ако е с рамката тя е Cross Grip 127 M а и също няма да е зле да ми предложите пеперудка и чашка, защото не знам дали чашката трябва да е външна, интегрирана или пък полуинтегрирана. Извинявам се заради некомпетентността си, но просто си нямам и на идея какво трябва да правя с вилка, чашки и преперудки, понеже ми се налага за първи път да сменям и да разбутвам повече.
Rockera89

Рейтинг: 1200

Re: Помощ при инсталиране на вилка.

Мнениеот zim » Чет Авг 04, 2016 7:10 pm

Рамката която имаш е съвместима с вилки 1 1/8" и полуинтегрирани чашки. Намери си читава вилка (не тази която си харесъл) и най-добре отиди на сервиз където за разлика от теб си имат идея какво правят. Ако все пак си решил ти да я монтираш, в youtube има филмчета за това колкото ти душа иска. Успех.
Аватар
zim

Мнениеот Rockera89 » Чет Авг 04, 2016 7:18 pm

Благодаря ти много, Zim! Точно такъв отговор ми трябваше :beer: , а за монтажа, както ти каза- мисля да отида в сервиз, за да си нямам главоболия. А щом тази вилка не е много окей какво би ми предложил. По принцип се ориентирам нещо, което да поддържа V-Brakes, понеже ъпгрейда към дисковите съм го оставил за далечното бъдеще :D
Rockera89

Мнениеот zim » Чет Авг 04, 2016 9:06 pm

За избор на вилка може да използваш търсачката на форума, има писано много. Зависи за какво ще я ползваш, с какъв бюджет разполагаш, какви са предпочитанията ти. Мнението ми накратко, без да твърдя че е най-правилното и без да уточнявам марки и модели, за града твърда вилка (макар че за тази рамка трудно ще намериш подходяща) и за XC въздушна с ход 100 - 120 мм.
Аватар
zim

Назад към Веломеханик