Опитвам се да обезвъздуша въпросните спирачки като имам всички необходими инструменти и теоретични знания (изгледани клипчета и снимки, изчетени инструкции) и не мога да разбера къде е проблема.
Отвивам пробката на цилиндъра завивам му адаптора с маркучето, закачам маркучето със спринцовката на "цицката" на апарата, отвивам я 1/8 -1/4 оборот, започвам да помпам масло и то си изтича покрай "цицката", затягам малко спира да приема. Отвих "цицките" и на двете спирачки - не са запушени. Като отворя системата и от двете страни маслото тръгва да си тече. Маслото което излиза и това в резорварчетата на цилиндрите е чисто.
Отделно и на двата апарата вътрешното бутало се движи доста повече от външното като има и тенденция да се завърта. Това беше довело до неправилно износване на предните накладки и чак диска беше опирал в апарата. Как не е стържел здраво на метал нямам идея.
Искаше ми се първо да обезвъздуша и двете спирачки и после да се опитам да раздвижа буталцата.
Някой ако има идея къде мога да бъркам или какво още да направя, защото си затрих цялата неделя и ми иде да ги изхвърля, моля да сподели. Не ми се иска да разглобявам самите апарати защото е доста мърлява история.
Даже ми идва хубавите и скъпи мисли направо да си взема два нови комплекта Shimano М615 / 675 или нещо от сорта и да не занимавам.