Гадно хрупане от къде?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Гадно хрупане от къде?

Мнениеот mtbstunt99 » Чет Сеп 29, 2016 10:31 am

Здравейте имам много гаден проблем. Докато си карам се чува някво като хрупане, все едно от лагери обаче незнам точно от къде е появи се изведнъж, мисля че е от задната капла а тя не е много добре всички спици са супер хлабави и оста е крива а каплата е на 2 месеца за 28 лв. И незнам защо се съсипа толкова бързо иначе аз по принцип карам на задна гума дали за това съм я съсипал толково бързо незнам. Дайте съвет какво да правя да купя ли нова ос и дали самата капла е крива само заради оста или защото са хлабави спиците.
mtbstunt99

Рейтинг: 1190

Re: Гадно хрупане от къде?

Мнениеот autosvet » Пет Сеп 30, 2016 6:04 pm

В 4 стъпки:
1) Отиди във велосипеден сервиз с велосипеда;
2) Посещавай часовете по български език;
3) Научи се да караш правилно;
4) Прочети правилата на форума и препоръките за това как се задават въпроси.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот Brave » Пон Окт 03, 2016 9:08 am

28 лв стигат за спици, ама не и за цяло колело. Особено ако се опитваш да правиш някакви трикове с велосипеда.
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nocturne » Пон Окт 03, 2016 2:23 pm

Brave написа:28 лв стигат за спици, ама не и за цяло колело. Особено ако се опитваш да правиш някакви трикове с велосипеда.

offtopic :rofl:

Може да е от средното движение. Най-добре кажи дали хрупа на празен ход или само като въртиш ;)
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Мнениеот Brave » Пон Окт 03, 2016 3:39 pm

Сега, извън шегата, това за 28-те лв. си е факт. Наистина може да хрупа средното, релсите на седалката, чашките, колчето и всяко друго нещо в колелото, но mtbstunt99 си е казал, че задната му ос е крива, спиците са хлабави. С една дума му е ясно от къде идва проблема, ама се тюхка, че е дал 28 лв. а колелото се е саморазградило за два месеца. Истината, която се повтаря от както свят светува е, че евтиното излиза скъпо. mtbstunt99 е дал твърде малко пари за приличо задно колело. Не мога директно да го съветвам какво да купи, защото не е казал нищо за колелото и монтажа си, но определено трябва да отдели поне два-три пъти повече пари, дори за търкало втора ръка.
Brave

Мнениеот mtbstunt99 » Съб Окт 15, 2016 9:00 pm

Brave написа:Сега, извън шегата, това за 28-те лв. си е факт. Наистина може да хрупа средното, релсите на седалката, чашките, колчето и всяко друго нещо в колелото, но mtbstunt99 си е казал, че задната му ос е крива, спиците са хлабави. С една дума му е ясно от къде идва проблема, ама се тюхка, че е дал 28 лв. а колелото се е саморазградило за два месеца. Истината, която се повтаря от както свят светува е, че евтиното излиза скъпо. mtbstunt99 е дал твърде малко пари за приличо задно колело. Не мога директно да го съветвам какво да купи, защото не е казал нищо за колелото и монтажа си, но определено трябва да отдели поне два-три пъти повече пари, дори за търкало втора ръка.

Открих проблема. Бил е от спиците, затегнах ги и се оправи. Но каплата си е все така крива, толкова че опира в накладките и няма инерция. :V:
mtbstunt99

Рейтинг: 1190

Мнениеот taurus13 » Вто Окт 25, 2016 9:22 pm

Шум подобен на хрупкане на ято марокански скакалци в житна нива може да се чува от каплата и по-специално от капсите които са пресовани в шината. Те се разхлабвате леко и като се върти колелото си хрупкат така....Аз им капвам понякога по малко смазка и спират. Ма не е некъв проблем тва, освен шума.
Изображение
Аватар
taurus13

Назад към Веломеханик