Модификация, пребоядисване и изработка на стикери за рамка?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Модификация, пребоядисване и изработка на стикери за рамка?

Мнениеот Drunken MadLoud » Съб Май 02, 2020 11:49 am

Здравейте. Имам една излишна чисто нова рамка която явно няма да се продаде, така че възнамерявам да се "заиграя" с нея, а евентуално ако резултата е добър, същото ще се случи и със старата ми същата такава. Става въпрос за 4130 CroMo рамка на MARIN. Идеята ми е да бъдат премахнати "ушите" с проходен болт, които заместват скобата за пристягане на седалковото колче, както и да бъде изработена и заварена подсилваща триъгълна планка при Seat Stay-овете (малкия триъгълник над задната гума), която да бъде и с проходно фрезована звезда вътре хем за олекотяване, хем за "фасон". Последната идея все още я обмислям, защото не съм на 100% сигурен дали ще подсили допълнително здравината на рамката, и дали не би било излишно. След тези евентуални модификации, съответно ще се наложи и пребоядисване на цялата рамка. Желанието ми е финалния резултат да се получи "като хоригинално" :D . Искам рамката да бъде боядисана по RAL, както и да има стикери под лака. За момента опциите ми са пичовете от BAZE за цялата работа с рязане, заваряване и боядисване, като с тях не обсъдих само момента с подсилващата планка, за другото ми казаха че няма проблем да се случи. Иначе само за боядисване намерих две фирми които ми изплю Google, които са:
http://pesakostrui.com/service/prahovo- ... velosipedi
http://tornado-bg.net/bg/услуги/боядисване-на-велосипеди-мотори
Приемам мнения, предложения и препоръки както за цялата ми идея, така и за изпълнителите ѝ.
Благодаря ви много предварително, както и пускам една снимка на точните места на рамката, на които искам да направя промени. :beer:
Прикачени файлове
IMG_20200502_121210375~2-768x1024.jpg
(163.38 KiB) 132 пъти
Аватар
Drunken MadLoud

Рейтинг: 1840

Re: Модификация, пребоядисване и изработка на стикери за рамка?

Мнениеот dusaka » Сря Май 06, 2020 5:45 pm

Здравей , каква е тази рамка на МАРИН , и продаваш ли е? Обявена ли е някъде, и ако не е тайна , от САЩ ли е поръчана или има вариант да се поръчват и до България?!?
п.с. извинявам се, нахвърлях 1000 въпроса в 1 изречение
dusaka

Рейтинг: 1200

Re: Модификация, пребоядисване и изработка на стикери за рамка?

Мнениеот Vuc » Чет Май 07, 2020 1:39 am

Drunken MadLoud написа:Здравейте. Имам една излишна чисто нова рамка която явно няма да се продаде, така че възнамерявам да се "заиграя" с нея, а евентуално ако резултата е добър, същото ще се случи и със старата ми същата такава. .... :beer:

Не виждам смисъл от подсилване точно на мястото, което казваш. Само ще окепазиш хубавата рамка. Моите наблюдения върху нашенските майстори заварчици не са положителни, особено на CrMo тръби. Марин са доказана марка и каквато и да е побългарявка по оригиналния дизайн, според мен, ще е с отрицателен ефект. Разбира се, ако искаш просто така за експеримент си е твоя работа. :beer:

dusaka написа:Здравей , каква е тази рамка на МАРИН , и продаваш ли е? Обявена ли е някъде, и ако не е тайна , от САЩ ли е поръчана или има вариант да се поръчват и до България?!?
п.с. извинявам се, нахвърлях 1000 въпроса в 1 изречение

Има обява в базара, потърси. :deal:
Аватар
Vuc

Рейтинг: 1340

Назад към Веломеханик