Съвет за промяна пътя на жилото

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Съвет за промяна пътя на жилото

Мнениеот djino1967 » Сря Ное 18, 2020 6:33 pm

Здравейте!Колкото и да си добър като техник,винаги има нещо което да те отдалечи от съвършенството...Та имам нужда от помощ,съвет или нещо което да ме насочи в намирането на начин за извеждане на жилото отдолу където съм посочил с червена линия.Може би нагоре ще ми трябва нещо като паразитна ролка след която жилото да премине в броня и да завърши на входа на V brake спирачката.По принцип рамката е с нитована тройна пъпка за жила на долната тръба в предната част,които минават отдолу на средното движение/касета,а аз след като не намерих друг начин прекарах едното жило заедно с бронята встрани и по долната част на средната рамка.Тъй като тя е от карбон и не позволява направа на други интервенции,захванах бронята със"свински опашки"като цялото изпълнение ми изглежда зле.Освен практичност гоня и високо ниво на естетичност граничещо с перфекционизъм.Ще ви бъда благодарен ако можете с нещо да помогнете!
djino1967

Рейтинг: 1220

Re: Съвет за промяна пътя на жилото

Мнениеот evilzet » Сря Ное 18, 2020 9:26 pm

Лулата на в-брейка можа да се завърти на 90°. Така няма да се налага бронята да прави голям завой. Въпроса е да ти изглежда перфектно.
evilzet

Рейтинг: 2000

Re: Съвет за промяна пътя на жилото

Мнениеот djino1967 » Вто Дек 15, 2020 4:01 pm

evilzet написа:Лулата на в-брейка можа да се завърти на 90°. Така няма да се налага бронята да прави голям завой. Въпроса е да ти изглежда перфектно.

Да,но отдолу където съм посочил идва само жилото,бронята колко да е дълга и кой ще я държи към тръбата в която влиза колчето на седалката за да не се движи при силите които се създават?
djino1967

Рейтинг: 1220

Назад към Веломеханик