https://borsa1.com/product/%D0%BC%D0%B5 ... -%D0%BC%D0(Примерен линк с ориентировачна цена - има го във всеки магазин)
От Меглио по-голям няма разреди с вода на око - около 1 част Меглио - 4 части Вода пръскай върху четка и с нея чисти веригата,
но не мисля, че това ще ти е проблема - не и при ново колело, по-скоро погледни, когато превключиш на 4тия венец където започва скърцането
колко е усукана веригата и дали опира в обтегача на предните венци. Приеми, че на по-малкия венец отпред имаш приемлива комбинация със задните 4-5 максимум венеца от Леки скорости към по-тежки. И вече за да преминеш към по-тежките(По-бързи) скорости отзад - трябва да смениш на по-големия венец отпред. Според мен предния ти обтегач има нужда от настройка, или веригата е прекалено дълга.
п.с: Относно веригите - КМС съветват, никога да не се потапят техните вериги в обезмаслител, защото смазката, която фабрично те използват при сглобяването на ролките и пиновете - никога няма да можеш да я върнеш вътре, и дефакто компрометираш работата на ролките.
Спора около това да се обезмаслява ли нова верига от "много хубавата смазка" - това всъщност е пакетираща смазка, и се използва за да се предотврати корозия, ако новия продукт се застои в някое хале 1 година да не го разпечата клиента и да види ръжда. Аз лично търкам със сух парцал докато махна колкото може повече и слагам суха смазка.
Успех, ако продължи - помоли някой да заснеме скърцането докато въртиш да го чуем.