Смяна на венци

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Смяна на венци

Мнениеот Румен Монев » Чет Фев 11, 2021 8:50 am

Здравейте. Имам колело с 3 венеца отпред с курбели shimano deore xt и ходих на майстор и каза че е възможно да замена трите плочи само с една. "по мое желание е " Как смятате ? Удачна ли е смяна? Причината поради която искам да сложа само един е тракането от деклашора при скачане или минаване на стълби. ( да такъв стил карам). Според вас по добър вариант ли е да го заменя ако карам по този начин. Разбира се заедно и с водач( главната причина )
Румен Монев

Рейтинг: 1200

Re: Смяна на венци

Мнениеот martin.radev » Нед Фев 14, 2021 10:05 am

1 венец отпред ще обезшуми и олекоти колелото с около 500 грама. Водач не ти трябва, щом си с Деоре ХТ - просто използвай
клъч-а, а и предния ти венец трябва да е (Narrow-Wide), чийто подредба на зъбите е специално разработен за скоростни системи
с 1 венец отпред.
Щом махнах дерайльора, предната команда и 2рия Чейнринг - се родих. Разбира се, надявам се че имаш поне 10 скоростна касета?
Аватар
martin.radev

Рейтинг: 2000

Re: Смяна на венци

Мнениеот Румен Монев » Пон Фев 15, 2021 10:15 pm

martin.radev написа:1 венец отпред ще обезшуми и олекоти колелото с около 500 грама. Водач не ти трябва, щом си с Деоре ХТ - просто използвай
клъч-а, а и предния ти венец трябва да е (Narrow-Wide), чийто подредба на зъбите е специално разработен за скоростни системи
с 1 венец отпред.
Щом махнах дерайльора, предната команда и 2рия Чейнринг - се родих. Разбира се, надявам се че имаш поне 10 скоростна касета?

Аааа да с 10 скорости съм и обмислям вече много сериозно темата. Притеснението ми беше водача но щом мислиш че не е нужен засега ще купя средно и плоча zee и че видим как е
Румен Монев

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик