Средно движение на Турист- тип резба?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Средно движение на Турист- тип резба?

Мнениеот nonkapo » Вто Юни 11, 2024 7:39 pm

Добър вечер на всички. Някой случайно да е заменял стандартното средно на "Турист" с касета и ако да какъв тип резба да очаквам? Предстои ми обслужване на такъв велосипед и се чудя дали е възможно да се сложи касета и дали има смисъл въобще?
Благодаря
Не се гаси туй що не гасне
Аватар
nonkapo

Рейтинг: 1360

Re: Средно движение на Турист- тип резба?

Мнениеот the_rookie » Вто Юни 11, 2024 9:16 pm

35Х1, лява от ляво и нормална от дясно, но пак зависи в кой ден от седмицата е правена! Най-добре според мен може да стане със средно на квадрат от типа на BB-UN53, BB-LP26 (ако намериш) или окталинк BB ES-25, но първо си уточни точно каква е ширината на рамката и оста. Резбата е метрична и има малка разлика в стъпката и диаметъра! При голяма дължина може да затегне/задере, затова предварително я почисти отлично,смажи и ако пак има проблем с навиването- може да се притрие с шлайфпаста! Алуминиеви чашки/тела, според мен не са добро решение. :beer:
Аватар
the_rookie

Рейтинг: 2000

Re: Средно движение на Турист- тип резба?

Мнениеот nonkapo » Сря Юни 12, 2024 4:09 pm

Благодаря. Като гледам 35х1 са някои Кампаньоло, но излизат и Френски и Швейцарски. Мисля че имам ес25 но май е на английска(BSA). Някъде мярнах и такива с дясна резба от двете страни. Да видим какво ще намеря в крайна сметка.
Не се гаси туй що не гасне
Аватар
nonkapo

Рейтинг: 1360

Назад към Веломеханик