Смяна на капла

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Смяна на капла

Мнениеот belov3 » Нед Юни 30, 2024 2:49 pm

Здравейте на всички!
Наскоро си взех Cube Attention SLX https://www.cube.eu/bg-en/cube-attentio ... 96dca17746

Задната капла/спици, обаче, ми се струват ненадеждни (ходих на изправяне и пак започна да се криви). Та, в тази връзка, ми се иска да я подменя.

Тази капла дали е съвместима? https://velo-m.bg/zadna-kapla-shimano-m ... 48mm-42871
Обърква ме главно факта, че пише детайли за монтаж на диск, което нямам идея при мен какво е. Предполагам, тези капли не идват с главина и съответно описанието ме объкрва.

Ако е съвместима, дали каплата е издръжлива по ваше мнение?
Ако не е, имате ли предложение от подобен ценови клас?

Благодаря!
belov3

Рейтинг: 1200

Re: Смяна на капла

Мнениеот Alexi » Нед Юни 30, 2024 4:59 pm

тази капла не е съвместима ,трябва ти капла с главина QR141
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sprinter » Нед Юни 30, 2024 9:47 pm

Ако я ползваш по предназначение - алеи в парка и пътечки без камъни и дропове/скокове, тази капла ще ти служи вярно, докато не се напълни главината с пясък :D
Дай малко повече инфо - къде караш, какво очакваш от колелото, колко тежиш, как я кривиш сегашната?
Sprinter

Рейтинг: 1742

Мнениеот belov3 » Нед Юни 30, 2024 11:07 pm

Sprinter написа:Ако я ползваш по предназначение - алеи в парка и пътечки без камъни и дропове/скокове, тази капла ще ти служи вярно, докато не се напълни главината с пясък :D
Дай малко повече инфо - къде караш, какво очакваш от колелото, колко тежиш, как я кривиш сегашната?

Основно алеи и парк и от време на време в парка опитвам да прескоча пръчка с бъни хоп. 78кг съм и не ми се струва, че изброените неща би трябвало да я кривят.. знам ли. Първия път мисля, че беше заради фабричен дефект (спиците бяха меки като спагети) и може би изправянето не е било перфектно, та пак почна да се криви.?

Тоест с капла за 220лв, която даже май е несъвместима (предишния колега така каза), мога да очаквам горе долу същия резултат?
belov3

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик