Купих си предна капла на старо и сега имам разни проблеми с нея. Обаче открих важното правило - като не разбираш нищо не купувай на старо:) Единият проблем ми е, че главината не е широка колкото е разстоянието между двата крака на вилката. Предният собственик е сложил две шайби така, че като се стегне QR-a да не се криви вилката. От там обаче идва друг проблем - оста, която ляга в ушите на вилката е къса и ляга на по 2-3мм. На мен това ми се струва малко. На старата ми капла тази ос е доста по-дълга и ляга доста по-добре. Ако ги махна шайбите (а те много ме дразнят, защото с тях много по-трудно колелото влиза във вилката) всичко си изглежда добре, но пък вилката се криви много.
Ако не съм обяснил нещо като хората ще опитам пак! В крайна сметка, ако има смисъл ще отида на майстор, ама знам ли дали нещо може да се направи.
Аа, да, не знам точно каква е главината - пичът ми я продаде за формула за диск, а на нея пише Rock Machine. Един приятел си я купи същата на скоро за 50тина лева. Прилича на Formula Е92-2.
Как може да се намали досадното триене на гуменото уплътнение на главината? Аз мисля да го почистя хубаво и да ги пръсна с тефлонов спрей.