Kak se pravi tunning na Zoom 650DH

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Kak se pravi tunning na Zoom 650DH

Мнениеот Slay » Пон Мар 26, 2007 1:26 pm

Znachi zeh si julta prujina no kato q sloja i e mnogo mek taka li trqbva da bude ili se slaga oshte neshto i prujinata ot boxxer-a e po tunka ot tazi na zoom-a

Пишете на кирилица!
Аватар
Slay

Рейтинг: 1206

Мнениеот Slay » Пон Мар 26, 2007 4:18 pm

Извинявам се за предишния пост че беше на латиница но бях в зала ( и не се бях сетил че може от форума да се пише на фонетична но както и да е )

Значи днес си взех жълта пружина от боксер и я сложих на зумчето обаче много лесно влиза и трудно връща махнал съм пужините една пласмаса и ограничителя гонат ме подузрения че трябва да пъхна гума в боксерската пружина , моля някой да ми обесни как се прави тунинга точно
Аватар
Slay

Мнениеот Krismars » Пон Мар 26, 2007 4:24 pm

провери в ЧЗВ има достатъчно писано за това
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот Slay » Пон Мар 26, 2007 9:13 pm

търсих ако не бях мислиш ли че щях да пускам тема ако можеш дай конкретна тема в която пише
Аватар
Slay

Мнениеот Krismars » Пон Мар 26, 2007 9:39 pm

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=7420
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=6906
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=10624
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=12774
общо взето поветео теми от ТУКА в секцията вилки ЗООМ са за "тунинг" на твоята вилка
Аватар
Krismars

Мнениеот Slay » Пон Мар 26, 2007 10:11 pm

Прочетох ги и преди съм ги чел но нищо не ми помага ако сложа друга пружина в другия крак (след като сложа метална капачка ) дали ще се оправи примерно бяла пружина от боксер
Аватар
Slay

Мнениеот biker-kj » Пон Мар 26, 2007 10:29 pm

Пробвай да го смажеш хубаво(тръбите и семерингите)може заради това да не враща добре ,а също така напълни и крака с пружината с хубава грес!!!
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот Yavkata » Вто Мар 27, 2007 6:31 am

biker-kj написа:Пробвай да го смажеш хубаво(тръбите и семерингите)може заради това да не враща добре ,а също така напълни и крака с пружината с хубава грес!!!

Приятелю,да напълни крака с хубава грес??? Ти имаш ли представа колко грес трябва да нахака в този "бидон"? Просто го смазва, а не го Пълни. ... А иначе всеки който се попадне на този модел почва да го тунингова. Ама дали накрая сметката излиза?
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Slay » Вто Мар 27, 2007 3:14 pm

Ми за малко пари що годе добра вилка треа да стане иначе сега мисля да направа тапа а другия крак и там да сложа твърда пружина
Аватар
Slay

Мнениеот Slay » Вто Мар 27, 2007 8:43 pm

Хайде бе хора нокой ли не знае как се прави този зум
Аватар
Slay

Мнениеот Pupinator » Вто Мар 27, 2007 10:38 pm

Slay написа:Хайде бе хора нокой ли не знае как се прави този зум

Аз знам.

Когато прочетеш това писание в "клубчето" се прибираш у вас и се приготвяш за сериозна работа. Сваляш вилката от рамката. Внимавай да не прецакаш нещо кагато го правиш. Махаш каплата и сирачките.

Следиш ли ми мисълта!?

Така. Разглобяваш вилката, махаш жълтата пружина от Boxxer и я оставяш настрани. Взимаш една тубичка с грес и почваш да мажеш по всички търкащи се части. След което сглобяваш вилката. Пружината от Boxxer по-добре я остави отвън.
След като внимателно сглобиш вилката, внимавайки да не пренатегнеш някой болт, слагаш малко масълце на семерингите, но не прекалявай.
След като си направил това може спокойно да преминем към съществената част от тунинга.

Необходими инструменти: Метална маса, наковалня и универсалния модификатoр*

Така... започваме обновителния процес, като поставяме вилката на масата легнала, Внимавай да не я одраскаш (масата), вземаш универсалния модификатор, и с движение нагоре и надолу започваш да ТУНИНГОВАШ първо ботушите, след това горните тръби и накрая короните. Когато вилката вече е изравнена, обръщаш я настрани и извършваш същото действие. Накрая когато се е получило нещо с приблизително паралелепипедна форма, поставяш вилката на земята и пускаш върху нея наковалнята. Това със сигурност ще помогне!
Остана само още едно нещо да се направи. Взимаш "вилката", слизаш по стълбите (може и с асансьор), насочваш се към най-близкия контейнер за смет и я хвърляш там. След което се прибираш у вас и се хващаш на работа, за да събереш пари и да си купиш хубава вилка.

Остана пружината от Boxxer. Хммм... продай я. Така може да събереш малко пари за новата вилка.

Надявам се този кратък урок по тунинговане да ти е бил полезен.

*Универсален модификатор - Чук за фини настройки от 15 килограма.

Pupinator OUT :combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот napster » Сря Мар 28, 2007 8:02 am

:crazy: ти друга работа освен да спамиш нямаш ли си ? :crazy:
Аватар
napster

Рейтинг: 1594

Мнениеот Slay » Сря Мар 28, 2007 11:19 am

napster написа::crazy: ти друга работа освен да спамиш нямаш ли си ? :crazy:

да найстина друга работа нямаш ли .

@Pupinator

Сега ще ти предложа нещо , едното е да ми купиш хубава вилка или да хванеш универсалния модификатoр и да почнеш с движение нагоре и надолу започваш да ТУНИНГОВАШ главата си
Аватар
Slay

Мнениеот bikerider » Сря Мар 28, 2007 11:54 am

@Pupinator: :lol2::lol2::beer:

Slay написа:@Pupinator

Сега ще ти предложа ... да хванеш универсалния модификатoр и да почнеш с движение нагоре и надолу започваш да ТУНИНГОВАШ главата си

Успех с вилката :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Teodor40 » Сря Мар 28, 2007 12:14 pm

Pupinator написа:
Slay написа:Остана само още едно нещо да се направи. Взимаш "вилката", слизаш по стълбите (може и с асансьор), насочваш се към най-близкия контейнер за смет и я хвърляш там.

Е такова нещо не съм очаквал от теб! Как в най-близкият!!!!! Не си ли чувал за разделно изхвърляне на болкуците :rofl: :rofl: :rofl:
:agree:
П.С. Според тунинг варианта на Пупи вероятността да се пребиеш с "тунингованата" вилка е много по-малък в сравнение с варианта в който се слага жълтата пружина вътре и се кара. Така или иначе както са казали великите маханици от рок шокс "С една пружина, вилка не става" ;)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Slay » Сря Мар 28, 2007 2:22 pm

Днес ще сложа 2-ра пружина от другата страна и ще кажа как е
Аватар
Slay

Мнениеот Pupinator » Сря Мар 28, 2007 3:17 pm

Slay написа:
napster написа::crazy: ти друга работа освен да спамиш нямаш ли си ? :crazy:

да найстина друга работа нямаш ли .

@Pupinator

Сега ще ти предложа нещо , едното е да ми купиш хубава вилка или да хванеш универсалния модификатoр и да почнеш с движение нагоре и надолу започваш да ТУНИНГОВАШ главата си

@napster
Аз рятко пиша, но подобна тема нямаше как да я подмина с равнодушие.

@Slay
Незнам на колко години си, не искам и да го коментирам. Но ти предлагам да се хванеш на работа и САМ да си купиш вилка. 90% от по-старите карачи (включително и аз) сме си купили возилата така и не сме чакали някой да ни ги подари. И от опит ти казвам, че подобни "подобрявания" на ZOOMа и други подобни водят, в повечето случай, до лошо падане. Така че не се занимавай с глупости.

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Мнениеот Teodor40 » Сря Мар 28, 2007 4:44 pm

Да и това не са празни приказки. Има много фактори за стане проблем после и не е нужно да ги обесняваме. Опитай се да се поучиш от опита на пребилите се преди теб.
Аватар
Teodor40

Мнениеот Slay » Сря Мар 28, 2007 7:11 pm

Знчи идеята ми за това зумче беше да мога да карам временно до като събера пари а не дя остана за виниги с него и искам да го направа малко от малко да работи по добре .

@Pupinator

много се дразна от подобни отговори като първия ти , като не можеш да помогнеш по добре не пиши , аз търса някой да ми обесни как да се направи как да работи по добре не някой да ми каже да го изхвърля това и аз го знам ;)
Аватар
Slay

Мнениеот Teodor40 » Сря Мар 28, 2007 8:41 pm

Slay написа:Знчи идеята ми за това зумче беше да мога да карам временно до като събера пари а не дя остана за виниги с него и искам да го направа малко от малко да работи по добре .

@Pupinator

много се дразна от подобни отговори като първия ти , като не можеш да помогнеш по добре не пиши , аз търса някой да ми обесни как да се направи как да работи по добре не някой да ми каже да го изхвърля това и аз го знам ;)

По този начин той ти помага, макар и малко с шега, но ако го послушаш ще е по-безопасно за теб. Тези промени не са заложени в конструкцията на вилката и могат да доведат до някакво счупване с неприятни за теб последици. Не се занимавай просто. Ако дните в оито си играеш да я правиш прекараш в работа, ще си купиш по-добра и 100% по-безопасна. :agree:
Аватар
Teodor40

Мнениеот caspar » Сря Мар 28, 2007 9:06 pm

Пупи не се хаби за теч тъпи ламери, няма как да им го нашиеш в главите. Трябва да напишеш същото за голфчетата.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот Slay » Сря Мар 28, 2007 9:14 pm

Оффффф видяло се е че никой няма да ми помогне нека някой админ делне темата
Аватар
Slay

Мнениеот squat » Чет Мар 29, 2007 8:33 am

:offtopic:
Pupinator написа:Аз рятко пиша, но подобна тема нямаше как да я подмина с равнодушие.

Вземи да пишеш по-често, ама с правописен речник
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Рейтинг: 1200

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 29, 2007 9:49 am

squat написа::offtopic:
Pupinator написа:Аз рятко пиша, но подобна тема нямаше как да я подмина с равнодушие.

В тая връзка, накрая на изречението се слага точка. Аре като нема какво да кажеш, ти пиши по-рядко.
Аватар
Teodor40

Мнениеот squat » Чет Мар 29, 2007 4:04 pm

Teodor40 написа:
squat написа::offtopic:

В тая връзка, накрая на изречението се слага точка. Аре като нема какво да кажеш, ти пиши по-рядко.
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Рейтинг: 1200

Мнениеот Pupinator » Чет Мар 29, 2007 7:58 pm

Тази тема за правопис ли е или за опита на един човек да направи голяма глупост?

Аватар
Pupinator

Мнениеот x3m.rider » Чет Мар 29, 2007 7:59 pm

темата стана на лайна.

Момчето просто искаше да ви пита как да си направи зоома по мек а вие му се пресмивате :nono: Сетете се вие откаде сте почнали ;)
x3m.rider

Мнениеот caspar » Чет Мар 29, 2007 8:32 pm

x3m.rider написа:темата стана на лайна.

Момчето просто искаше да ви пита как да си направи зоома по мек а вие му се пресмивате :nono: Сетете се вие откаде сте почнали ;)

От къде знаеш ние от къде сме почнали? Каквото и да сме правели, не сме се мъчили да си счупиме главите.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот x3m.rider » Чет Мар 29, 2007 9:06 pm

caspar написа:
x3m.rider написа:темата стана на лайна.

От къде знаеш ние от къде сме почнали? Каквото и да сме правели, не сме се мъчили да си счупиме главите.

Кой е казал че той иска да си чупи главата :idea:
x3m.rider

Мнениеот Alpina » Чет Мар 29, 2007 10:22 pm

Той самият.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Назад към Веломеханик