axelmax написа:а дали ще се да го споделиш като си продаваш ротора след време?
аз мисля да карам без болтове,че гоня тегло
Krismars написа:Ако искате с по-малко купете си главини и дискове с по-малко болта. Не виждам защо трябва да експеримитирате с нещо толкова важно като спирачките.
Krismars написа:Извинявайте че се намесвам, ама щом дисковете са направени за по 6 болта те трябва да се карат с 6 болта. Ако искате с по-малко купете си главини и дискове с по-малко болта. Не виждам защо трябва да експеримитирате с нещо толкова важно като спирачките.
Още не се знае дали не си имал проблеми.Teodor40 написа:Krismars написа:Извинявайте че се намесвам, ама щом дисковете са направени за по 6 болта те трябва да се карат с 6 болта. Ако искате с по-малко купете си главини и дискове с по-малко болта. Не виждам защо трябва да експеримитирате с нещо толкова важно като спирачките.
Значи, като се почне със злобните коментара включително и на Did не знам какво ми става. Не експериментирам а понеже единият болт се прееба главата се наложи да се пробие като се сменя диска и резбата му остана в дупката. Днес нямах абсолютно никакви проблеми е него. Акселмакс, ако се бяха развинтили болтчетата щеше да има проблем евентоално някакъв, но те не мръднаха. Утре ще си оправя нещата и ще си е пак на 6 болта.
Не е задължително. Вероятно нищо й няма на спирачката. Но все пак неравномерното разпределение на механичните и топлинните натоварвания може да е дало ефект, който не виждаш.Teodor40 написа:Ако имаше леко разместване щеше дасе размърдат болтовете или да се поразвият.
усточивостта на аксиални натоварвания има локален срив в 60 градусов интервал (16%) от обиколката.
Хмм...Доста смели твърдения. Някои от тях са откровена глупост. Би ли ми показал как изглежда графиката? И кой ти каза, че преоразмеряването е тройно? Което от своя страна пориворечи на твърдението ти, че 2 от 6 болта са за преосигуряване. Излиза че преоразмерянването не е 300%, а 50%. Кви са тия бълнувания за развяляне на главината от липсваща маса на 1 болт? Аре малко прочети динамика и съпромат и тогава пиши с такава увереностSpoileR написа:Абе така и така се е почнало...
Устойчивостта на радиални натоварвания не е право пропорционална на отношението на липсващия болт към общия брой болтове![]()
Сиреч: ако 1 болт е 16% от всички , не значи че без него здравината става с 16% по малка...
Кривата е експоненциална, не е праволинейна![]()
Най-много да се наруши баланса от неравномерното разпределение на маса на един от тия 60 градуса, поради липсващия болт и наистина: да се отрази на главината...
По между-впрочем: 6-те болта не са за 100% сигурност.
4 са за 100% сигурност, а другите 2 са за всеки скучай
Както вскички компоненти, всичко e изчислено на тройно натоварване и въпреки това пак се намира някой, който да ги строши...
Малиииии направо се мразя като почна...
усточивостта на аксиални натоварвания има локален срив в 60 градусов интервал (16%) от обиколката.
Как звучи само
Teodor40 написа:И според мен единственият проблем е неравномерното натоварване в главината.
kotka12 написа:баси
колко е готино да си само един прост доктор
и да искаш даже да знаеш за тия работи
и да си караш с 6 болта на ротора![]()
axelmax написа:kotka12 написа:баси
колко е готино да си само един прост доктор
и да искаш даже да знаеш за тия работи
и да си караш с 6 болта на ротора![]()
като си лекар не означава,че не си прост или некомпетентен-говоря по принцип:agree:
по темата
защо повтаряте ,че нямало нищо да се кара с един болт по малко?
не мислете ,че ще излезнете прави,колкото и да го повтаряте
Основно е така, но има и друго. То е свързано с топлинното разширение на диска. Нямам представа какъв точно е ефектът (все пак нямам лаборатория) и дали има дълготрайни последици. Вероятно е минимален. Но го има.Teodor40 написа:Вчера боргията нещо не беше читава та днес ще купя друга та ще си карам с 6 бота.
Болтовета си работят на срязване а ако има се изчисли повръхнината на срязване няма начин съм убеден да не е в пъти повече от необходимата. И според мен единственият проблем е неравномерното натоварване в главината.
Teodor40 написа:Значи, като се почне със злобните коментара включително и на Did не знам какво ми става.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта