Днес реших да си сменя главината. За целта си купих инструмент за сваляне на венците, купих си и тръбен гаечен ключ, тоест такъв, който се регулира размера му с резба, понеже не намерих свестен #24 с лула (необходимия за инструментчето) и предпочетох да взема такъв.
Щастлив се захванах с процеса, обаче ударих греда при свалянето на венците... Какво ли не пробвах. Пръсках WD40, сипвах кола, с което вероятно си прецаках свободното движение, опирах каплата в стената, натягал съм с цялата си тежест, ритал съм свирепо ключа (по-скоро скачах отгоре му), блъскал съм го с чук. Единствения резултат е, че се надра ключа...
Да, не бъркам посоката, да изчетох статията за сваленто на касетата, прегледах и в ЧЗВ, без да намеря необходимото, търсех и с няколко ключови думи, но... ГРЕДА! И то горна...
Дайте идеи какво да правя. Задната капла ми е с една скъсана спица и за да я сменя нямам избор - трябва да се свалят задължително венците, иначе не мога дори да карам... Тоест утре трябва да се возя в легендарното 72...
Редакция: Уф, did, нещо нямам чувство за хумор, като си представя утре да се тъпча по автобусите [:))