HalfBiker написа:Благодаря за съвета!
Но дали ако махна срещуположните две спици няма да се възвърне равновесието в каплата?
screamBoy написа:при Нина има такъв инструмент, представлява едно такова с шлици за да развиеш гайката и едно такова като гаечен ключ само че със занитена верига (5-6 брънки) за да държи контра
Ако съдя по първия му пост, едва ли ще му се отдаде...после монтираш и си отиваш у дома да центроваш на спокойствие
Ozzie написа:... едва ли ще му се отдаде...
octane написа:Само за инфо. Mavic имат модел капла Deemax на която главината е с прави спици и закрепянето им е по по-различен начин. При тази главина, спиците могат да се вадят и без да се свалят венците. Другата главина, която съм виждал с нестандартно заркепяне на спиците е модел Shimano Deore. Става въпрос за сравнително рядко срещан модел, а не за масовия такъв. При него ги няма страничните пръстени през които се промушват спиците. Вместо тях има елипсовидни отвори, които се падат напречно на оста. Във всеки един отвор се закачат главите на 2 противополижни спици. Аз лично карам с такава главина и при нея също е възможна смяната на спици без да се махат венци или диск.
Ако някой е виждал друг модел главина, при която смяната на спици е възможна без да се свалят венците и диска, нека да пише тука. Ще ми бъде интересно да видя други модели главини, подобни на мойта.
marsa написа:Ако спицата не е скъсана до резбата в ниплата няма проблем. Само трябва да се внимава ниплата да не влезе в шината, че ще видиш зор да я изкараш без сваляне на гумата, да не кажа че е невъзможно.
penmark написа:Стоянов, ако беше видял и за коя година му трябват на човека...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта