Счупено Judy xc

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Счупено Judy xc

Мнениеот dragontario » Вто Ное 06, 2007 6:40 pm

Имам едно такова rock shox -че в къщи обаче е счупена горе при арката на ботушите. Днес ходих при заварчик и той ми каза че не може да го завари защото били от някаква : "самолетна сплав" манган.вилката е на въздух и искам да помоля некои които има идеи как може да се направи да пише в темата .Аз съм пуснал обява че тъсря ботуши ,но и ако някои може да ми каже нещо повече за някакви заместители на тези и т.н. Ще съм му много благодарен.
:) [/img][/url]
dragontario

Рейтинг: 1200

Re: Счупено Judy xc

Мнениеот jivkonik » Вто Ное 06, 2007 8:19 pm

:crap: Не може! А и да стане нещо скалъпено ще е доста опасно (може да се счупи пак по време на каране и ребиването ще е яко!!!)
Ако не намериш нови ботуши по-добре я забрави тази вилка! :crap:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот Brave » Вто Ное 06, 2007 11:50 pm

А, ако намериш ботуши, може да се окаже, че при усилието довело до счупване на арката, ботушите също са поддали и са леко усукани и вилката никога да не работи както преди счупването.
Brave

Мнениеот jivkonik » Сря Ное 07, 2007 10:38 am

Brave написа:А, ако намериш ботуши, може да се окаже, че при усилието довело до счупване на арката, ботушите също са поддали и са леко усукани и вилката никога да не работи както преди счупването.

Може би имаш в предвид тръбите?! ;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот Brave » Сря Ное 07, 2007 1:21 pm

Разбира се, че тръбите... Много съм зле... :beer:
Brave

Мнениеот dragontario » Сря Ное 07, 2007 1:44 pm

Ми видимо няма никакви усуквания задържа въздуха добре. което ме навежда на мисълта че има шанс да се оправи пък ако трябва да я отпиша трябва да карам с много лоша разлуфтена вилка ,която според мен е доста по опасна . Днес ми хрумна ами ,ако се намерят накакви други ботуши от същата фирма .Трябва да има някакви които да ми вършат работа.
dragontario

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Сря Ное 07, 2007 3:50 pm

Е хората вече ти отговориха точно в тази насока. Ако си намериш нови ботуши (долни тръби и арка), може и да стане, ако няма щети по другите части на вилката вследствие на счупването. Ако имаш предвид дали няма да станат ботуши от други модели на същата фирма... мисля, че не, само ботуши за серията Judy ще станат, тъй като напоследък остналите модели на Rock Shox използват горни тръби с по-голям диаметър, респективно ботуши за тях.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот DESTROYERxXx » Чет Ное 08, 2007 8:30 pm

Аз пък имам проблем с короната и стрежена, така че скоро може да пусна една продажба на вилка Rock shox Judi, но засега не съм решил окончателно, пък и не знам какви пари мога да искам за тези части.
DESTROYERxXx

Рейтинг: 1143

Назад към Веломеханик