Как мога да разбера...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Как мога да разбера...

Мнениеот D-RIDER » Чет Фев 28, 2008 8:26 pm

Как мога да разбера дали не ми е крива рамката или нещо в задницата.Чудя се защото за 1 ден изкривих оскоято беше сложена този ден.Може би знаете че при FREEBORNA (каквато е всъщност е рамката)задницата е така направена 4е си мърда от страни амортийора да не е пък от това? :dunno: Мерси предварително за отговорите! Сори за правописа.
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Мнениеот napster » Чет Фев 28, 2008 8:34 pm

Не ти е виновна рамката а главината ти не е на шлици. твоята главина изглежда така

==||=====||====

а тези които са на шлици изглеждат така

==||=======||==

= -> оста
|| -> лагери

При твоята главина натоварването не е равномерно при оста и затова се криви
Аватар
napster

Рейтинг: 1594

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Фев 28, 2008 8:42 pm

1-во задницата на което и да е колело не е НОРМАЛНО да "си мърда"
2-ро разгледай ТАЗИ тема и помисли
3-то пиши малко по-грамотно ;)

ЕДИТ:

И не пиши :"Сори за правописа :dunno: ", ами го прегледай и го поправи ;) :nono:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Re: Как мога да разбера...

Мнениеот hitar_potter » Чет Фев 28, 2008 11:02 pm

Както бях казал (май в другата ти тема) и аз имах същия проблем. Също като теб се зачудих дали задницата не ми е крива, тъй като осите се кривяха безобразно бързо. Решението за теб е венци на шлици, ще ти излезе около 20 кинта за главината, толкова нпкъде и за венците и примерно 15ина за работа, абе приготви си 50-60 кинта и повече проблеми няма да имаш

може би все пак има 1% шанс да ти е крива рамката, но до колкото си спомням, на фриборна задницата му е стоманена и няма да е такъв проблем да ти я оправят в някой сервиз ;)
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Editor » Чет Фев 28, 2008 11:10 pm

napster написа:Не ти е виновна рамката а главината ти не е на шлици. твоята главина изглежда така

==||=====||====

а тези които са на шлици изглеждат така

==||=======||==

= -> оста
|| -> лагери

При твоята главина натоварването не е равномерно при оста и затова се криви

Така ли?А конусите къде ги изпусна ? :popcorn: :D
hitar_potter написа:... фриборна задницата му е стоманена и няма да е такъв проблем да ти я оправят в някой сервиз ...

ОО да ! Със сигурност ! :rofl:
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот hakama » Пет Фев 29, 2008 8:39 am

Взех си XCR на старо , как мога да разбера колко мм му е хода , тъй като те са няколко модела ?!
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот nikitoMTB » Пет Фев 29, 2008 8:49 am

hakama написа:Взех си XCR на старо , как мога да разбера колко мм му е хода , тъй като те са няколко модела ?!

:idea: С линийка :rofl:
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот Admin » Пет Фев 29, 2008 7:04 pm

hakama написа:Взех си XCR на старо , как мога да разбера колко мм му е хода , тъй като те са няколко модела ?!

Връзваш една свинска опашка на тръбата над маншона/уплътнителите и правиш няколко кръгчета, опитвайки се да сгънеш вилката докрай. После мериш колко нагоре от ръба на уплътнителя се е качила свинската опашка. Би трябвало да придобиеш приблизителна представа за хода на вилката. Казвам приблизителна, защото невинаги е лесно да я сгънеш докрай.

Edit: Разбира се, приблизителна представа в повечето случаи можеш да добиеш и от разстоянието между уплътнителите и короната, но не винаги - зависи от вилката и устройството й.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот danislav_qmghp » Съб Мар 01, 2008 10:22 pm

6 години карах обикновена главина! не беше крива оста никога :dunno: . рамката ако ти е усукана , като пуснеш без ръце ще разбереш ;)
имам нужда от плюсоже !!

скайп danislav_qmghp
danislav_qmghp

Рейтинг: 991

Назад към Веломеханик