Пак за съвместимост........

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Пак за съвместимост........

Мнениеот magic1 » Пет Фев 29, 2008 9:33 am

Доста е писано за разликите между IG и HG вериги, съвместимост между тях и различните видове курбели, касети и т.н. Въпреки това не ми стана ясно това http://screambikes.eu/product_info.php? ... ba6816cfe5 работи ли с обикновенна IG верига, не от тези които са съвместими. То за работа ще работи но да ли ще се повреди преждевременно. http://velospec.com/ru/components/shimano/rdm511 - тук също не е уточнено.
Ако някой е слагал това Deore на 6 скоростен заден венец на резба нека да напише отзиви.
Оставяме на страна смисъла от подобен ъпгрейт.
Послесов: Това http://www.velosklad.ru/forum/ много ми прилича на ...
Аватар
magic1

Рейтинг: 1160

Мнениеот magic1 » Пет Фев 29, 2008 6:11 pm

Допълвам горното си питане. Хората каращи по скромни колела все още със заден венец за шест скорости на резба обречени ли са да карат със заден обтегач Shimano Tourney. Koйто както казва един от редовните потребители на форума "ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН". :(!:
Правя уточнение, че търся съвет за заден оптегач закрепваш се с болт /не за оста/. Курбелите са с три плочи. Като оставим настрана Shimano Acera/Аltus /koито са същите махала/, какво друго става. Ако Аlivio; Deore; Sora моля за конкретен модел, че има разлики. :beer:
Последна промяна magic1 на Пет Фев 29, 2008 6:14 pm, променена общо 1 път
Аватар
magic1

Мнениеот did » Пет Фев 29, 2008 6:13 pm

Няма проблем да сложиш Деорето, ако ухото на рамката ти го позволява. Ще работи без проблеми.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот botroid » Пет Фев 29, 2008 7:55 pm

Незнам от къф зор ще слагаш скъп дерайльор Деоре на евтино колело, дето задния му венец е на резба. Това Деоре ще струва колкото колелото :)
Ако рамката ти е от нисък клас, ще липсва отделно ухо за задния дерайльор. В този случай няма как да сложиш по-класен дерайльор (от Алтус нагоре), освен ако не намериш и сложиш такова отделно ухо.
И Търни и Алтус/Асера не са от една махала! Асера сменя предавките по-добре и по-гладко от Търнито, по-здрав е и ще ти върши същата работа както двойно по-скъпото Деоре.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Sp0nG » Съб Мар 01, 2008 10:27 am

botroid написа:Ако рамката ти е от нисък клас, ще липсва отделно ухо за задния дерайльор. В този случай няма как да сложиш по-класен дерайльор (от Алтус нагоре), освен ако не намериш и сложиш такова отделно ухо.

Не виждам причина да трябва ухото да е отделно от рамката (сцепиално за избора на дерейльор) Има рамки, на които ухото просто не е сменяемо. Той човека си е написал, че му трябва дерейльор, който се захваща с болт, а не на оста, демек всеки, който би се захванал на 'ухо'. Асера, алтус и нагоре са все такива Турнито не го знам, но майче и то. И вече е въпрос на вкус какво ще сложи. Ако има планове за бъдещо по-добро колелце, може да вземе и Деоре, което да използва после. Иначе за момента наистина е малко 'на свинче звънче' :D
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот bdz43r » Съб Мар 01, 2008 10:50 am

Sp0nG написа:Турнито не го знам, но майче и то.
Има и от двата вида.
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот danislav_qmghp » Съб Мар 01, 2008 10:19 pm

слагай нема проблем ;)
имам нужда от плюсоже !!

скайп danislav_qmghp
danislav_qmghp

Рейтинг: 991

Мнениеот le_faux » Нед Мар 02, 2008 2:15 am

Сложи поне Аливио - всичко /Търни, Алтус и Ацера/ под Аливио е тесла.
Всъщност Ацерата може да се ползва - става, с малко забележки.
Но, за да усетиш работата на хубавия компонент ще трябва да смениш жилото, броните и командата.
Минал съм през всички изброени и говоря от собствен опит.
GSM: 0877048418
Аватар
le_faux

Рейтинг: 1175

Мнениеот SeeSaw » Съб Мар 08, 2008 9:37 pm

Правя уточнение, че търся съвет за заден оптегач закрепваш се с болт /не за оста/. Курбелите са с три плочи.

значи и на мен ще пасне същия тоя обтегач ще пасне и на мойто колело при което се закрепя с болт
А смисъла: всеки път като задницата ми падне от бордюр се чува това "дуум дуум ..." което като го чуя просто ми се щте да пусна колелото от 6-тия етаж :bowdown:
нали като сменя обтегача това ще изчезне ?
Аватар
SeeSaw

Рейтинг: 973

Мнениеот magic1 » Сря Мар 19, 2008 8:23 pm

Tази тема аз я пуснах и продължавам да питам за тази пуста съвместимост. Та въпроса ми е - на курбел с предна плоча 48 и останалите две 38/28 зъба какъв преден дерайльор мога да сложа различен от този http://screambikes.eu/product_info.php? ... c9f318ca54 И по точно мога ли да сложа тази команда http://www.dimibike.com/product_info.ph ... a6f83674a1 на посочения по горе преден дерайльор. Веригата е SRAM PC830 отзад са 8 венеца. По спецификации повечето предни дерайльори от среден клас са за плочи до 42/44 зъба.
Аватар
magic1

Назад към Веломеханик