Наплитане на капла

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Наплитане на капла

Мнениеот venci » Съб Апр 05, 2008 4:58 pm

Здравейте :) Та така сблъсках се със следния проблеммм .. имах 2 задни капли , едната със счупена главина , а другата с лоша шина .. и реших да направя една капла от тях двете ... :) та разплетох ги , взех главината и шината , които ми трябват и започнах да ги наплитам .. това го правя като чета от един документ на компютъра :) та всичко си варвеше нормално докато не стигнах до там да завия последните 3 спици ... спиците не стигаха до резбата на ниплите .. :( влизат в ниплите , но не стигат до там , където почва резбата иии не могат да се завият :(!: Моля Ви , кажете какво мога да направя ?? Някои савет :) Благодаря предварително ! :) :dunno:
Аватар
venci

Рейтинг: 1160

Мнениеот People = Shit » Съб Апр 05, 2008 5:03 pm

Разтягаш от противополжната страна...махни други сложи тея и така докато не се нагодят :D :D :D
Изображение
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот Sasho_snegorina » Съб Апр 05, 2008 5:22 pm

виж дали не си слижил два размера спици, ако са само от един размер, то това ще рече, че трябва да си купиш по-дълги за лявата страна на каплата (понеже там са по-наклонени) Дори и да успееш с тези спици предполагам, че ниплите ще хванат не повече от 2-3мм, което е критично малко ;)
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 5:25 pm

пак бла-бла

това трябва да се види и тогава може да се каже какво е станало.
Последна промяна did на Съб Апр 05, 2008 5:28 pm, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот venci » Съб Апр 05, 2008 5:27 pm

People = Shit аз не съм ги затягал още :dunno: ако ги оттегна ще паднат :D :D :rofl:
Sasho_snegorina тези спици се падат от лявата страна за това май наистина ще е добре да взема по-дълги . :)
Аватар
venci

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 5:31 pm

venci написа:People = Shit аз не съм ги затягал още :dunno: ако ги оттегна ще паднат :D :D :rofl:
Sasho_snegorina тези спици се падат от лявата страна за това май наистина ще е добре да взема по-дълги . :)

В този форум има 100 теми за рамер на спици.

Напълно е възможно да не паснат старите ти спици на новата наплетка.

в това няма нищо драматично. Прсто ще трябва да си купиш нови.

най-вероятно, обаче, просто си ги наплел калпаво.

това, докато не се види, нама как да се прецени.

ИДИ В СЕРВИЗ!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот venci » Съб Апр 05, 2008 6:03 pm

did не сам ги наплел калпаво ;) стана си работата и без да ходя в сервиз ... просто разхлабих максимално всички останали спици на каплата и стана работата ;) Все пак мерси на отзовалите се на питането ми ! :beer: :beer:
Аватар
venci

Мнениеот Ozzie » Съб Апр 05, 2008 7:47 pm

@venci
Очакваме следващи теми от теб. Нещо от сорта:
"Опира ми гумата в рамката"
"Помооооощщщщ крива ми е каплата"

За да си наплетеш нова главина и шина на първо време ти трябва свестен калкулатор да ти сметне колко да са ти дълги спиците, съобразно някой размери на главината, шината, броя на спиците, колко са дълбоки дупките за ниплите. Разни малки, но не маловажни подробности.
След това да решиш как ще ги плетеш- кръстосване през три или през четири спици.
След това да знаеш кои спици се редят първо- външните или вътрешните. Ще те улесня- външните. Кой спици под кой се прокарват. Хайде пак жокерче- вътрешните под външните.
След това ти трябва този инструмент.
След това стенд.
Предполагам вече имаш ключ за спици?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот venci » Съб Апр 05, 2008 11:19 pm

Ozzie мнооооого ти благодаря ... ако не беше ти щях да се чудя какво да правя след като съм я наплел .. еййй и хубаво , че ми каза кои се слагат първо и как се преплитат ... :bowdown: :bowdown:
Може да не съм специалист , но съм наясно с това което правя :)
Аватар
venci

Назад към Веломеханик