Fox Vanilla Float Air

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Fox Vanilla Float Air

Мнениеот Isidor » Чет Юни 12, 2008 10:23 pm

Здравейте! Донесоха ми от Америка този шок с помпа:
Изображение
Изображение
Проблемът е следния:
тъй като никога досега не съм имал подобно нещо, бихте ли ми казали този шок за какъв стил е предназначен. Тежа 75кг, но нямам идея на колко psi да го напомпам. Третата ми грижа е, че когато го натисна се чува някакъв .......съскащо-джвакащ звук :crazy: :crazy: :bigeyes: :dunno: Смешно звучи наистина, но не знам как да го определя. Съскането си го обяснявам с това, че е въздушен, но това джвакане... имам чувството, че някаква течност има вътре. Имам още един шок, който не е въздушен и пак има такова джвакане. Разбирам, че може някво змазване да има, ама така ли трябва да се чува? Моля помогнете :beer:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот ddevil » Чет Юни 12, 2008 10:32 pm

Ааам, джвакането може да е от маслото в него :)
А съскане не знам дали трябва да се чува. Може при няква циркулация ако има на въздуха вътре в шока, но ако е от излизащ въздух извън шока - това вече навярно е проблем :)
Относно помпенето обърни внимание, че зависи коя камера помпиш(ако имаш възможност да помпиш разлините камери де - позитивна/негативна)- потърси user manual или карай по усет. Помпиш - качваш се и виждаш как е и го донастройваш в процес на каране вече. Едната играе ролята на пружините във вилката, които действат при сгъване, а другата на пружинките, които предотвратяват harsh top outs или неприятното чукане при рязко дръпване на вилката.
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Рейтинг: 2000

Мнениеот bobeca » Пет Юни 13, 2008 6:25 am

А защо просто не го дадеш в сервиз да му направят "основен" ремонт?
Дори и да си работи нормално като го сложиш на колелото, може нещо да не е в изправност, и по-късно да ти създаде много по-голями ядове!
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот bikerider » Пет Юни 13, 2008 6:34 am

@Isidor: Според мен този шок е подходящ за XC и АМ. Напомпай го на толкова psi, колкото е нужно за да имаш правилния sag за твоите килограми и твоето каране. За съскащия звук не се притеснявай, освен (както казаха преди мен) ако не губи налягане, в който случай иди на сервиз да му сменят уплътненията. Ако работи мудно или запецва леко значи има нужда от профилактика.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Isidor » Пон Юни 16, 2008 8:30 pm

Благодаря на всички за отговорите. В моят град нямам къде да го дам на сервиз или пък да го нося до София. :beer: :beer: Дано нищо му няма :) :)
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Назад към Веломеханик