веригата май...къса дойде или е за изхвърляне вече

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

веригата май...къса дойде или е за изхвърляне вече

Мнениеот think.gear » Нед Юни 22, 2008 11:33 pm

Ръководейки се по правилото за дължината на веригата ,свалих я , свалих и задния дерайльор и я опънах между най-големите зъбни колела отпред и отзад ,оставих две звена и се оказа ,че трябва да избия две...така и направих.Сложих я пак , монтирах дерайльора ,опънах жилото и вече двете колелца на дерайльора си застанаха точно едно в/у друго обаче сега не мога да превключвам на най-голям венец отзад ,когато съм на най-голям или на среден отпред.То ясно ,че комбинацията "голям-голям" е тъпа но "среден-голям" си я ползвах.Винтовете "L" и "H" не съм ги пипал ,остава да е от неправилно опънато жило.Как ли не си играх :напред,назад,горната врътка,долната,отпускам,опъвам...е няма...не може да качи на големия отзад и това си е.Само от малък отпред става.Не съм въртял и винтчето ,което опира в ухото на дерайльора.Сега след скъсяването на веригата него трябва ли да го намествам нещо?Въобще мога ли да направя нещо или съм скъсил веригата прекалено :dunno: ?

Друго нещо което забелязах : когато започвам да обгръщам с веригата големия венец отпред в началото,до първите няколко зъба всичко е наред , в последствие обаче все по трудно зъбите пасват на веригата и в момента в който стигна до половината от зъбите на колелото и притисна с ръка веригата в началото и в края,тя се повдига от зъбите по средата...абе като че ли разстоянието м/у звената не е еднакво с това м/у зъбите на колелото :dunno: Нормално ли е това ?Може ли веригата да се е разтегнала до такава степен?
Съжалявам ,че го обяснявам толкова трудно,просто не се сещам за по-лесно обяснение...
Веригата е KMC IG,предния зъбен блок също е IG(Alivio) ,задния е Acera и дерайльорите+командите са Acera също.
Аватар
think.gear

Рейтинг: 1240

Мнениеот Ozzie » Пон Юни 23, 2008 6:14 pm

Да вземеш да минеш през някой сервиз да ти видят веригата на място и да ти го обяснят нагледно ли?
Изображение
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот think.gear » Вто Юни 24, 2008 12:57 pm

ше го измисля...да има дъвка за мозъка малко :idea:
Аватар
think.gear

Рейтинг: 1240

Назад към Веломеханик