Звена за верига

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Звена за верига

Мнениеот pe6u » Чет Юли 17, 2008 2:30 pm

Здравейте,

След като многократно съм късал верига и махал звена сега веригата ми е къса. Не мога да намеря звена по магазините.. Може ли в краен случай да сложа звено от старата ми верига, която обаче е седмица, а новата е девятка?

Благодаря ви!
pe6u

Рейтинг: 1195

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Чет Юли 17, 2008 2:37 pm

Звената трябва да са от верига със същата ширина, по възможност дори от същия модел.
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Re: Звена за верига

Мнениеот kpax » Чет Юли 17, 2008 4:05 pm

pe6u написа:Не мога да намеря звена по магазините.

То оставаше и да намериш. Слагай нова верига е не се занимавай с глупости. Ако касетата е износена, ще трябва да смениш и нея.
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот Unik » Чет Юли 17, 2008 6:14 pm

Извинявай да не е златна тази верига, че я пазиш толкова, купувай нова и тва е може да е износена вече и за това да се къса, освен това как да вземеш от друга като трябва да е от същата сплав ако не пак ще се скъса. Ако не знаеш веригата е хубаво да се сменя, и тя си има живот, на 2-3 сезона ако не и всеки сезон зависи от карането и качеството на матеряла.
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Re: Звена за верига

Мнениеот jivkonik » Чет Юли 17, 2008 9:47 pm

kpax написа:
pe6u написа:Не мога да намеря звена по магазините.

То оставаше и да намериш. Слагай нова верига е не се занимавай с глупости. Ако касетата е износена, ще трябва да смениш и нея.

И средна плоча на курбелите... желателно. Ако си само с 2 плочи - сменяш тази, на която въртиш повече и има видими следи от износване. :)
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот blizzard » Пет Юли 18, 2008 11:32 am

Аз пък не съм имал проблеми в намирането на звена.. Във всеки магазин, в който се занимават и с ремонтна дейност, би трябвало да имат останали звена след монтаж на верига. Съмнявам се и някой да ти откаже, ако има под ръка. Аз лично преди време си бях взел от магазина на близнаците, дори ми ги продадоха. :)
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Назад към Веломеханик