Проблем с Juicy 5

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Juicy 5

Мнениеот LorD » Пон Юли 21, 2008 4:30 pm

Значи имам проблем с задното Juicy 5,до преди около 2-3 седмици като карах всеки път се развиваха болтовете и до сега нямаха проблеми от 2-3 седмици насам нищо им няма и не се развиват.Последното ми каране беше преди 2 дена,а ей сега преди 5 минути реших да врътна един кръг и какво,като тръгвам аз натискам задната и усещам някакъв проблем и се обръщам и виждам,че отново са разхлабени и дори един от тях го нямаше.От какво може така да се развиват?Как може да се оправи?.Спирачката е Juicy 5,диска е Tektro 180 mm от 25 лв,а главината е Formula не знам какъв модел,но струваше 68,50 и е с капсуловани лагери.

Благодаря ви !!!

:popcorn:
LorD

Рейтинг: 1211

Мнениеот Admin » Пон Юли 21, 2008 5:22 pm

Явно става дума за болтовете на главината... има ли "лепило за резби" по тях? Обикновено е синьо на цвят, но не е задължително. Ако няма, трябва да намериш подходящо за целта лепило, мисля че Loctite 242 беше едно от препоръчителните и да сложиш от него на болтовете. Разбира се, те трябва да са и достатъчно затегнати (но внимавай, защото има опасност от пренатягане и последиците могат да са неприятни - прецакана резба на главината, скъсана глава на болта и т.н.).

Всъщност трябваше да започна с въпроса дали си посетил по случая някой читав сервиз? Там би трябвало да имат всички необходими инструменти, лепила и знания, за да ти помогнат.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот LorD » Пон Юли 21, 2008 5:33 pm

Всъщност трябваше да започна с въпроса дали си посетил по случая някой читав сервиз? Там би трябвало да имат всички необходими инструменти, лепила и знания, за да ти помогнат.

Аз съм от В.Търново и тук сервиз има в магазина Горгона,като трябва ще отскоча,но пуснах тема в форума,защото знам,че има много хора които разбират много и могат да ми помогнат.

П.п А това въпросното синьо лепило това което е на тези болтове ли е?

:popcorn:
LorD

Мнениеот Admin » Пон Юли 21, 2008 6:06 pm

Да, за подобно лепило става дума. Единият производител на подобни продукти е Loctite, има и други. Обаче трябва да знаеш, че има най-различни видове в зависимост от конкретната нужда и приложение. Например има такива, дето правят връзката "неразривна", демек после не можеш пък да ги отвиеш. В твоя случай ти трябва такова лепило, което само да пречи на болтовете да се саморазвиват, но все пак да позволява да бъдат развити след време с подходящия инструмент.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот LorD » Пон Юли 21, 2008 6:35 pm

Admin написа:Да, за подобно лепило става дума. Единият производител на подобни продукти е Loctite, има и други. Обаче трябва да знаеш, че има най-различни видове в зависимост от конкретната нужда и приложение. Например има такива, дето правят връзката "неразривна", демек после не можеш пък да ги отвиеш. В твоя случай ти трябва такова лепило, което само да пречи на болтовете да се саморазвиват, но все пак да позволява да бъдат развити след време с подходящия инструмент.

Ще пробвам тези дни дано да стане. :)

Благодаря!
LorD

Мнениеот ivailo91 » Пон Юли 21, 2008 7:08 pm

Също тефлонова лента 1-2 слоя и тогава завиваш, също може да помогне.
ivailo91

Рейтинг: 1085

Мнениеот jivkonik » Вто Юли 22, 2008 10:40 am

Admin написа:Да, за подобно лепило става дума. Единият производител на подобни продукти е Loctite, има и други. Обаче трябва да знаеш, че има най-различни видове в зависимост от конкретната нужда и приложение. Например има такива, дето правят връзката "неразривна", демек после не можеш пък да ги отвиеш. В твоя случай ти трябва такова лепило, което само да пречи на болтовете да се саморазвиват, но все пак да позволява да бъдат развити след време с подходящия инструмент.

Скоро си взех син PERMATEX от щанда за АвтоАксесоари в БРИКОЛАЖА - еквивалент е на синия Локтайт 242 (поне според таблицата на гърба му и точно за връзки, които ще се разглобяват в последтвие).
Доволен съм от него за сега, цената към 10-12 лв май беше за тубичка 50 гр (по спомен). ;)
Аватар
jivkonik

Назад към Веломеханик