моля ви помогнете

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

моля ви помогнете

Мнениеот pathdigger » Съб Юли 26, 2008 10:09 pm

имам проблем със средното си движение...карам спринт делта а средното движение е "вп" не знам точно кой модел.Сега дойде време да го сменям,но не знам защо не отидох на сервиз пък и си имам ключ за средно движение обаче първо не знам накъде да жъртя и второ въпреки че не знам пробвах и на двете страни а пръстените с каналчетата за ключа на помръдват...та въпроса ми е дали някой може да ми каже как да махна старото средно движение за да мога да си сложа ново
Аватар
pathdigger

Рейтинг: 1175

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 26, 2008 10:19 pm

Дясната чашка е с обратна резба. Съответно за да я развиеш трябва да въртиш по часовниковата стрелка.
Лявата чашка си е с нормална резба. Развива се обратно на часовниковата стрелка.
Може да опиташ да използваш спрей за развиване на запекли резби.
Успех! :)
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот pathdigger » Съб Юли 26, 2008 10:25 pm

а възможно ли е между средното движение и алуминиевата рамка да е станала някаква химическа реакция, защото с какво ли не се мъчих да го развия и не помръдва.Иначе благодаря мн за разяснението с посоките, аз си мислех че тъй като педалите се въртят напред трябва аз да развивам назад.
Аватар
pathdigger

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 26, 2008 10:58 pm

Както казах, напръскай със проникващ спрей. Изчакай малко.
Ако е нужно ползвай по- голямо рамо като развиваш.
Може да ползваш помощ от друг да държи колелото и евентуално инструмента, за да не се изплъзне и да стане беля.
Опитай да натискаш с постоянна сила, т.е. да напънеш "рамото" веднъж колкото можеш и да задържиш, а не на тласъци.
Вече като стигнеш до монтирането на новото движение може да навиеш тефлонова лента и умната с моментите на затягане.
:agree:

Edit:
(за да не пускам мнение след мнение)

pathdigger написа:М/у другото защо не трябва на тласъци тази точно така я развих.Благодаря за бързите отговори.

Не знам 'що. Просто аз така предпочитам. :)
pathdigger написа:...на другата половинка шлиците са съсипани и сега се чудя как да го развия....

Лошо, много лошо. Каква е рамката?
pathdigger написа:Благодаря за бързите отговори.
Моля. :)
Също благодаря на господина (той си знае кой е) за минусчетата. Изображение
Последна промяна Ozzie на Съб Юли 26, 2008 11:22 pm, променена общо 1 път
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот pathdigger » Съб Юли 26, 2008 11:08 pm

аз го напръсках със спрей още преди да се захвана с това начинание...сега с една доста дълга тръба(около 70 см) успях да развия едната половина но на другата половинка шлиците са съсипани и сега се чудя как да го развия.М/у другото защо не трябва на тласъци тази точно така я развих.Благодаря за бързите отговори.
Аватар
pathdigger

Мнениеот pathdigger » Нед Юли 27, 2008 1:50 pm

благодаря за съветите.Успях да развия средното и спятам утре да си купувам ново.Рамката е Спринт Делта и смятам да си купя средно на "ВП" но някое по-здравичко
Аватар
pathdigger

Мнениеот dido85 » Пон Юли 28, 2008 9:05 pm

И както каза Ozzie , не забравяй да сложиш тефлонова лента, за да няма след време втори рунд ;)
Аватар
dido85

Рейтинг: 1665

Назад към Веломеханик