Проблеми с регулирането на дерейльорите?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблеми с регулирането на дерейльорите?

Мнениеот parapiteka » Вто Юли 29, 2008 10:51 am

Използвах статиите за регулиране на дерейльорите; но нещо все не се получава.Изглежда при падане сам леко изкривил задния (рамото му(SX4 на Рам HT1 ) ; като наглася него... предния се дебалансира(веригата опира в страничната стена) и изобщо си играх един ден без успех.
Къде могат да ми регулират дерейльорите читаво на Рама..... близо или далеч от Борово
ТУК,ТАМ и НАВСЯКЪДЕ......
parapiteka

Рейтинг: 1367

Мнениеот Antares » Вто Юли 29, 2008 12:00 pm

Ако командите ти имат врътки, с които да се регулира опъна на жилата - може с тях да си поиграеш за по-фина настройка. Може да не са настроени добре "high" и "low" винтовете на дерейльора и декланшора. Може да опиташ да разкачиш жилата и да ги хванеш наново, тоест да започнеш всичко отначало.
Еми за Борово - май най-близко ти е Веломанията на бул. България, но не знам дали ще се занимават с RAM(sram), веломаниите са Shiman-ско ориентирани. Иначе като най-близък представител на RAM, мисля че са БАС.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот nahi » Вто Юли 29, 2008 12:15 pm

Има нов магазин/сервиз на Красно село, намира се зад паркинга на пазара в новопостроената кооперация. От бул. Г.Делчев тръгваш по улицата покрай сергиите с цветя, втората пряка вдясно и гледаш в новата сграда. Търсиш Марто.
Аватар
nahi

Рейтинг: 2000

Мнениеот parapiteka » Вто Юли 29, 2008 12:26 pm

Antares написа:Ако командите ти имат врътки, с които да се регулира опъна на жилата - може с тях да си поиграеш за по-фина настройка. Може да не са настроени добре "high" и "low" винтовете на дерейльора и декланшора. Може да опиташ да разкачиш жилата и да ги хванеш наново, тоест да започнеш всичко отначало.
Еми за Борово - май най-близко ти е Веломанията на бул. България, но не знам дали ще се занимават с RAM(sram), веломаниите са Shiman-ско ориентирани. Иначе като най-близък представител на RAM, мисля че са БАС.

Да доста си поиграх и с това.Проблема е ; че като регулирам задния почти идеално; веригата променя положението си спрямо предния и започвам едни настройки отпред да си е........... м............ и пак не стигам до положение; в което на теория на предния... веригата при голям и малък венец е на 1 мм от стените.... все на опира на голяма плоча когато съм.............
parapiteka

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 29, 2008 2:05 pm

като регулирам задния почти идеално; веригата променя положението си спрямо предния

Малко невероятно звучи, но щом казваш, ще го приема.
Провери ли за кривини в ухото?
Трябва да е перпендикулярно към земята и успоредно на равнината на движение.
Най- точно се проверява с точния инструмент в сервиз, но ако имаш добър окомер, би трябвало да забележиш дребни отклонения и с невъоръжено око.
Съветвам те първо да настроиш задния дерайльор и тогава да си играеш с предния.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот parapiteka » Вто Юли 29, 2008 2:20 pm

Ozzie написа:
като регулирам задния почти идеално; веригата променя положението си спрямо предния

Малко невероятно звучи, но щом казваш, ще го приема.
Провери ли за кривини в ухото?
Трябва да е перпендикулярно към земята и успоредно на равнината на движение.
Най- точно се проверява с точния инструмент в сервиз, но ако имаш добър окомер, би трябвало да забележиш дребни отклонения и с невъоръжено око.
Съветвам те първо да настроиш задния дерайльор и тогава да си играеш с предния.

В ухото има изкривяване навътре и мисля че от там идва проблема
parapiteka

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 29, 2008 2:39 pm

Ами изправи го!
Нищо сложно като операция.
Но не прекалявай, за да не го счупиш.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик