Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Имам проблем с горепосочения шок.Случайно видях че от настройката на пропедала тече масло.Предполагам някое оплътнение е сдало багажа но не сам сигурен ,а и не знам ако е така дали може да се смени без да се разсглобява целия шок.Някакви идеи от каде идва проблема и как може да се реши.
напълно взъможно е да е паднало и тогава може да се появи леко омасляване... най-добре не го карай преди да провериш как е налягането (нищо че фосковете като цяло са доста надеждни дори при подобни "бъгове")
Болтчето е затегнато.Карам го от средата на май, дойде нов с рамката.Забелязах че като махна врътката,основата на която се държи има лек луфт и от там изпуска масло.
Последна промяна tancho на Сря Авг 06, 2008 10:46 pm, променена общо 1 път
tancho написа:Болтчето е затегнато.Карам го от средата на май, дойде нов с рамката.Забелязах че като махна врътката,основата на която се държи има лек луфт и от там изпуска масло.
Врътката на рибаунда рано или късно се разлуфтва заради усилията, които действа върху шиша. Явно о-пръстена на "основата" й е износен или има някакъв дефект и изпуска масло. Не мога да съм 100% сигурен, че една смяна на о-пръстена ще помогне, но няма и да навреди.