Проблем с VDO C3

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с VDO C3

Мнениеот Mazoratti » Пон Авг 04, 2008 12:43 pm

От един месец насам имам споменатия километраж. в едно от менютата му - Tripdistance, данните непрестанно ми се анулират. иначе километражчето си отчита съвсем нормално и километри, и изминато разстояние, абе всичко. четох в упътването за разни проблеми - нищо, рестартирах го, намествах датчика...като си навъртя към 150-200км пак се анулира(само секцията Tripdistance). по принцип тия километражчета не се развалят от самосебе си. някакви идеи да имате какво може да му е? явно, че е мръднало, нещо, и то като собственика си, ама все пак...предпочитам, преди да тръгна да се занимавам с гаранции, да видя дали проблемът не е при мен нещо.

линк към упътването му: http://vdocyclecomputing.com/en_media/c ... s/ba_c.pdf
благодарско на народа с полезни мнения :rofl:
Седалищният нерв много тънко усеща приближаващите приключения!
Аватар
Mazoratti

Рейтинг: 1195

Мнениеот тучо чучо » Пон Авг 04, 2008 1:16 pm

При Sigma Sport Targa наблюдавах същия проблем - карам си аз, той си мери и отчита и току Tripdistance се занули.
Обяснението е много просто - тази функция е пряко свързана с Trip Ride Timer-a. Когато таймера премине 12 часа каране се нулира, а оттам и пробега.
Ако ти е много важно да имаш данните от карането ги записвай и нулирай всеки ден.
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик