Въпрос за вилка 26" на 28"

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за вилка 26" на 28"

Мнениеот atodorov » Чет Авг 14, 2008 10:46 am

Привет на всички,
нужна ми е малко помощ от по-знаещите, т.к. не съм спец.

Колелото ми е Sprint Trace Light, 28", а ми подариха вилка SR Suntour XCT V2, идваща от велосипед Trek (виж тук), който е с 26" гуми.

На око и с малко мерене изглежда, че няма особен проблем в размера, но т.к. в момента нямам нужните инструменти немога дори да пробвам да я монтирам.

Въпросът ми е, въпреки различните размери и това че изглежда съвместима, да се пробвам ли да я сложа тази вилка или да не се занимавам изобщо и направо да си търся амортисьорна вилка с обозначение на нея 28" (пр. като на Drag Marathon Lux) ?
atodorov

Рейтинг: 1200

Мнениеот hitar_potter » Чет Авг 14, 2008 11:37 am

ще развалиш геометрията на велосипеда... По-добре недей :) За жалост, гледам, че този твой байк е с normal size чело и няма да му пасне SR Suntour NCX, за това май наистина ще трябва да търсиш някакъв мек зуум..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Чет Авг 14, 2008 7:31 pm

Освен това има голяма вероятност, ако е с V-образни спирачки накладките да не опират в шината. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот atodorov » Пет Авг 15, 2008 9:47 am

Ozzie написа:Освен това има голяма вероятност, ако е с V-образни спирачки накладките да не опират в шината. :)

Да с V-образни е и това беше едно от нещата, в които се съмнявах. Мерси за отговорите, определено размера има значение. :)
atodorov

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик