капла за диск

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

капла за диск

Мнениеот pathdigger » Чет Авг 14, 2008 5:47 pm

Здравейте.Съжелявам че правя нова тема но четох старите и така и не разбрах как мога да си наплета капла за диск и дали плетката за в-брейк става и за диск.Другият ми въпрос е има ли значение каква ще е плетката ако диска е 160/185/203мм .Също искам да попитам уместно ли е на вилка RST- Gila T5(100mm) да се сложи дискова спирачка (ще има ли усуквания и ще се намали ли живота на вилата).А ако диска е 203мм. И последно каква е разликата в Avid BB5 и Avid BB7 . Голяма ли е разликата?Карам мтб с предимно спускане но не прекалено екстремно, въпреки което искам да бъда сигурен в спирачките си.Благодаря предварително.
Аватар
pathdigger

Рейтинг: 1175

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Авг 14, 2008 5:50 pm

Offtopic:
Това ебавка ли е :dunno: ????
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Re: капла за диск

Мнениеот XeDoX » Чет Авг 14, 2008 6:18 pm

Разликата между шините за диск и за V-Brake е,че тези за диск нямат борд за V-Brake...тоест дали ще наплиташ капла за диск или V-Brake разлика - няма!

Разликата между BB5 и BB7 е,че BB5 няма настройка на едната накладка и се настройва чрез местене на рамото.Другата разлика е в формата на накладките(за състава не съм сигурен)

И на тази RST ... недей слага 203мм ротор

Edit: Според теб има ли разлика в "плетката" ако диска е по-голям или по-малък ? :bowdown:
Изображение
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот bdz43r » Чет Авг 14, 2008 8:57 pm

XeDoX написа:тоест дали ще наплиташ капла за диск или V-Brake разлика - няма!
Има. От значение е при кръстосването на спиците кои са отвън и кои отвътре. При капла за диск спиците, които се опъват при спиране (които сочат по посока на въртенето) трябва да са от вътрешната страна на фланеца. На задната капла това важи само за лявата страна (с диска), а дясната страна се прави обратно - спиците, които се опъват при въртене се слагат отвътре на фланеца.
Edit: Моите творения: предна задна
Аватар
bdz43r

Мнениеот XeDoX » Чет Авг 14, 2008 10:31 pm

Извинявам се...ще знам вече :)
Изображение
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот TENDER » Пет Авг 15, 2008 4:12 am

bdz43r написа:
XeDoX написа:тоест дали ще наплиташ капла за диск или V-Brake разлика - няма!
Има. От значение е при кръстосването на спиците кои са отвън и кои отвътре. При капла за диск спиците, които се опъват при спиране (които сочат по посока на въртенето) трябва да са от вътрешната страна на фланеца. На задната капла това важи само за лявата страна (с диска), а дясната страна се прави обратно - спиците, които се опъват при въртене се слагат отвътре на фланеца.
Edit: Моите творения: предна задна

Сигурен ли си в това? Моите капли са наплетени при Тони - Центровката, и всичко е точно обратно на това което казваш за плетката за диск.
TENDER

Рейтинг: 1823

Re: капла за диск

Мнениеот bikerider » Пет Авг 15, 2008 8:20 am

XeDoX написа:Извинявам се...ще знам вече :)

Чети преди да даваш съвети.

@bdz43r: отвън, за да се стяга плетката при спиране.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Веломеханик