Редовно чета темите тук, но рядко пиша

Вилката ми е Marzocchi Z.1 sport/2006 с увеличен ход от 130 на 150мм. В момента е с две жълти пружини /по една във всеки крак

http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1694, които са с твърдост К=4. По-меки от тях не съм срещал.
Работата е там, че докато чакам същите да пристигнат, реших да извадя едната жълта пружина - тази от левия крак, за да видя как ще се промени твърдостта на вилката. Оказа се, че работата стана таман. Вилката стана малко по-мека от необходимото - има SAG около 30 %, но нали това е целта, за да мога да си я донастроя чрез напомпването й през двата вентила отгоре?
Та сега ме мъчат следните въпроси:
1.Мога ли да карам вилката по този начин /с една жълта пружина в единия крак и въздух в другия/ и няма ли да доведе това до някакво допълнително триене, породено от нарушения баланс на силите, които действат в двата крака? Евентуално до повреда?
2. Ако подменя двете жълти с две червени пружини, ще постигна ли необходимата твърдост, като се има предвид факта, че двете червени са по-твърди от една жълта, а с една жълта и малко въздух ми е добре?
Ако някъде е писано по въпроса моля да ме извините, но отделих доста време да търся из форума и не успях да намеря отговор.