Ето сега проблема:
Наскоро (преди най-много 1 месец) ми взеха колело Active Matrix 26'' за 200 лева. Чистак си е, не е втора употреба. Ползвам го главно за каране из Южния парк в София. Наскоро пукнах задна гума и ми смениха вътрешната. Отогава обаче съм забелязал, че едната гумичка на здната спирачка се трие в каплата. Но това е само един проблем, който лено се оправя. Това, за което искам да ви питам е следното. 2-3 дена след сменянето на вътрешната гума съм забелязал, че нещо скоростите ми нещо не са като хората. Много чсто когато превключвам от 2ри преден венец на първи преден венец веригата просто пада. Другото е, че задните скорости също ми правят номера. Най-вече като карам на 6та (2ра предна и 3та задна) и 8ма, но повече на 6та. Първо при превключване на скоростите (като цяло, не само на 6та) става трудно и бавно (пример - карам на 3ти заден венец, превключвам на 2ри и веригата почва да трака и се сменя чак след 10-15 сек). А проблема със 6та и 8ма е че като карам известно време на една от двете и веригата винаги или скача на по-висока предвка или пада на по-ниска. С това колело съм падал само веднъж - когато се спусках по Монцата и реших да видя колко са ми здрави и двете спирачки едновременно. Но тогава си го отнесе само протектора на обтегача и даже след падането скоростите и въобще всичко вървеше просто перфектно. Както казах, проблемите дойдоха 2 дена след сменянето на задната вътрешна гума.
Та какво да правя? Много е досадно да карам с такива скорости...