bikerider написа:Охоо, щом така ще си говорим, моля:
1. Говорим за вериги, не за рейтинг. Самия факт, че го удряш към рейтинга ми говори предостатъчно за липсата ти на аргументи. До момента не си казал нищо освен, че работиш като веломеханик (сякаш това е гаранция за нещо) и че никой не се е оплаквал (което също не говори нищо).
2. Казваш, че си използвал късо рамо, а говориш за GS, което е средно рамо. Последно кое е вярно?
3. Виждал ли си изкъртен обтегач, влязъл в спиците и блокирал задното колело? Явно не си. Аз съм. Но аз нищо не разбирам, понеже не работя като веломеханик в магазин.
4. Това тук е форум за планинско колоездене. Ако не си наясно това включва и екстремни дисциплини, при които се кара надолу на скорост и на голям венец. Ако мислиш, че в бързината не стават грешки, значи просто не си карал така и си нямаш представа какво може да се случи за секунди.
5. В магазина където работиш четете ли ръководствата на продуктите? Спазвате ли предписанията на производителя как се определя дължината на веригата? Или разчитате на липсата на оплаквания?
Във всяко ръководство за употреба на Shimano обтегач се цитира първия метод. Да разбирам, че знаеш повече от производителя, така ли?
6. Интересно ми е в магазина, където работиш как стоят нещата с гаранциите? Ако някой се пребие заради това, че ти знаеш повече от производителя, как ще реагира магазина? Или отново няма да има оплаквания и всичко ще е наред?
Мога да те накова по поне още пет точки, но ще си ги запазя за по-късно. С оглед на горенаписаното бих те посъветвал да се ограничиш с този пост или поне да НЕ споменаваш името на магазина, където работиш.
1. --------------
2.Не съм виждал XTR със SS (има ги само GS & SGS), SS ако не се лъжа го има като опция само при Saint - MTB компоненентите.
3.Да, но не съм виждал и чувал това да е довело до летежната фаза.
4.Бих покарал с теб надолу с най-голямо удоволствие. Все някак се справям със спусканията и никога е нямало такива грешки от моя страна, не зная за теб!
5.Да, да, да също. Да. Едва ли...
6.

Нямам сведения накой да се е пребил от наличието на къса верига.
И в 2те версии ако имаш 3ти венец отпред се получава една и съща дължина, но може би ти не го знаеш понеже не си пробвал! Споделих че тази версия работи, защото е малко по-лесна за изпълнение.
Зная, че пишат в техническите ръководства И ГИ спазвам, но точно в този случай дължината е идентична и с 2та метода.