Позапекло бутало на спирачка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Позапекло бутало на спирачка

Мнениеот Sp0nG » Нед Окт 05, 2008 5:10 pm

Случайно видях, че на задната спирачка (Шимано М535) едното бутало (вътрешното) не се движи. Хванах една отвертка и леко прибрах движещото се навътре, после опрях някакси отвертката, така че да му попреча да се върне и стиснах спирачката. Спрялото бутало се раздвижи и поприпомпах няколко пъти - и двете се движеха нормално. Центрирах наново спирачката. След едно каране из града обаче видях, че вътрешното пак е спряло да се движи. Спирачката е взета преди месец втора ръка и не знам дали и кога са правени профилактики. Въпросът е може ли да се направи нещо в домашни условия (да се почисти и смаже леко около буталото дали ще помогне?) за да заработи като хората спирачката или трябва сервиз? И ако да - кой ще препоръчате за тази процедура? Спирачката и сега си спира добре, ама все пак не карам механика, трябва и двете бутала да движат :D
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот Sp0nG » Нед Окт 05, 2008 6:31 pm

След по-подробно почистване на буталото с клечки за зъби, увити в разни работи, проблема излглежда решен, явно първия път не съм се задълбочавал с чистенето след като си мислех, че се е размърдало :)
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Назад към Веломеханик