Shimano Dual Control: изрязване на палцовите чепчета?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Shimano Dual Control: изрязване на палцовите чепчета?

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пет Окт 17, 2008 7:50 am

Привет,

Карам с команди dual control, на които съм свалил допълнителните палцови бутони (тази опция още от самото начало ми беше ненужна). След свалянето на бутоните отдолу остават обаче да стърчат металните чепчета, малки Г-образни метални планки. При обичайно каране не пречат, но при изправяне или катерене ми се е случвало да си ударя колената в тях и това много боли :crap:

Каква е правилната стратегия за премахването на чепчетата? Някой правил ли го е? Поразгледах командите отвън и изглежда, че планките не могат да се разглобят. Може би внимателно срязване с ножовка?
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sp0nG » Пет Окт 17, 2008 12:10 pm

Аз лично не бих ги рязал, след време може да искаш да ги продадеш... Ако си удряш колената по-добре си върни палчетата да се удряш в тях, би било по-безболезнено. И все пак не знам как успяваш да ги риташ, сигурен ли си че рамката и лапата са подходящи за ръста ти?
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Re: Shimano Dual Control: изрязване на палцовите чепчета?

Мнениеот x6x » Пет Окт 17, 2008 3:27 pm

vladimir.dzhuvinov написа:... но при изправяне или катерене ми се е случвало да си ударя колената в тях и това много боли :crap:
:dunno:
На двата байка имам DC XT765 и 775 с махнати "палци".Честно да ти кажа , нямам си идея как удряш колената било на спускане или изкачване!
Рязането на здрав компонент не ми се вижда разумно.В каква позиция си ги поставил и имаш ли снимки под ръка, че ми стана адски любопитно ??
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот individual » Пет Окт 17, 2008 6:47 pm

И аз съм с Dual-LX и нямам никакви грижи, не зная как го правиш това с колената ти ама, както и да е. Като си копуваше командите, в кутията ти е имало едни е такива неща,
Изображение които се слагат именно там, за да има не само малко по-завършен вид, ами явно и за случаи като твоя...
Изображение
Аватар
individual

Рейтинг: 1867

Мнениеот x6x » Пет Окт 17, 2008 7:36 pm

Ха!
@individual - Благодарско
Бях смесил въпросните джаджи с разни други дреболии и въобще не се сетих за какво са :)
Ще се покрие дразнещата тенекия :)
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пет Окт 17, 2008 9:50 pm

Ами при качване на високи бордюри или при катерене на поредица от стълби (когато съм изправен и наведен напред) редовно ми се случва. Карам с къса лапа без издигане и право кормило. Иначе рамката ми е точна, дори може би малко големичка - 20" при 175-180см ръст.

Тапи като тези на снимката нямах. Може би защото съм с по-бюджетния вариант Deore.
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот individual » Пет Окт 17, 2008 10:23 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Тапи като тези на снимката нямах. Може би защото съм с по-бюджетния вариант Deore.

Няма начин, и при DEOREто ги има!
Изображение
Аватар
individual

Рейтинг: 1867

Назад към Веломеханик