чашки и XCR oversize

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

чашки и XCR oversize

Мнениеот CRUEBOY » Сря Ное 05, 2008 9:24 am

Проблемът е че не мога да монтирам чашките VP на XCR.Колелото е ДРАГ The bomb и вилката е oversize.Слагам чашките от Веломания са там казаха че стават и те са за oversize,но слагам долната част към широката част на стержена и отгоре става луфт.Ходих в Веломания и този вика не можеш да го обереш,а има разлика 2мм,а долният и горният пръстен са едни и същи.Имам пеперудка,но как да го направя.Казаха ми че се набива нещо за стержена.Предварително благодаря.
CRUEBOY

Рейтинг: 1198

Мнениеот individual » Сря Ное 05, 2008 11:02 am

Ами вземи отиди в магазина за колела точно под кръговото на центъра (виждам, че си от Шумен) . Там човека щи каже какъв ти е проблема. Но все пак трябва да набиеш конуса на чашките върху стержена...
Изображение
Аватар
individual

Рейтинг: 1867

Мнениеот XTR » Сря Ное 05, 2008 3:48 pm

Пеперутка не ти трябва, продадох ти вилката с пеперудка и няма смисъл от нова тази си е добре. Относно чашките още като я взе ти казах да отидат да ти ги набият в някой специализиран сервиз за велосипеди. Най-долната чашка трябва да се набие на самия стержен, затова предполагам е луфта :agree:
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот CRUEBOY » Пет Ное 07, 2008 11:02 am

аз я набих чашката но остава луфт отгоре
CRUEBOY

Рейтинг: 1198

Мнениеот Admin » Пет Ное 07, 2008 11:31 am

Възможно е да не си подредил лагерите правилно, защото има значение сепараторът (пръстенчето, което държи сачмите) от коя страна е към конуса и от коя към чашката... принципно може да го уцелиш по метода проба-грешка, но ако не ги разбираш нещата, по-добре отиди в сервиз, където ги разбират, за да ти го оправят.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик