Сглобка м/у рамка и вилка ?!?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сглобка м/у рамка и вилка ?!?

Мнениеот SeeSaw » Вто Дек 02, 2008 9:38 pm

Момци, имам проблем. Не мога да вкарам вилката в челото. Значи нещата са подредени в този ред: короната на вилката, една шайба, която е оформента така, че се превръща в легло за лагера, самия лагер, чашка. Отгоре: чашка, лагер, гайка (която служи за легло на лагера и за затягане на зглобката) и отгоре една контра-гайка. (става въпрос за нормал сайз /за да няма объркани/). Проблемът е, че след като всичко е почистено, смазано наново, наредено и няма абсолютно никаква видима пречка, нещата не пасват (между короната и долната чашка и съответно м/у горната чашка и гайката остават 1-2мм. повече от нормалното. Получава се ужасен луфт и така не може да се кара). Ако някой има някакви идей да споделя, ако не утре хващам тръбния ключ и ще-неще го "оправям". :dunno:
Аватар
SeeSaw

Рейтинг: 973

Мнениеот Admin » Вто Дек 02, 2008 11:01 pm

Лагерите със сепаратори ли са? Това ще рече, да не са само сачми, наредени в чашката, а да са сачми, придържани от едно пръстенче - то е сепараторът, доколкото знам. Та има голямо значение това пръстенче как точно е обърнато към чашката. Едната страна е правилна, другата не е и от това може да възникне посоченият от теб проблем. Когато не си сигурен как е правилно (макар че обикновено може да се познае по това, че в единия слечай сачмите контактуват с чашката добре и се въртят леко, а в другия не), трябва да си поиграеш по метода проба-грешка. Това се отнася и за двата лагера - горният и долният. Успех! :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик