Центриране на V-образни спирачки Tektro 510A

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Центриране на V-образни спирачки Tektro 510A

Мнениеот Олеомак » Пон Дек 08, 2008 12:20 am

Като приветствам най-учтиво всички колеги, бих помолил някой да ми помогне със съвет как да си центрирам V-образни спирачки Tektro 510A (велосипедът е Драг "Блейд"). Проблемът е в това, че задната ми спирачка е до край пристегната за рамката, а всъщност играе вляво и вдясно при докосване с ръка. При това положение едната колодка се трие постоянно в шината. :dunno:
Как бих могъл да я центрирам около шината, така че двете колодки да са на еднакво разстояние от нея и цялата спирачка да е неподвижна, т.е. при побутване с ръка или при движение да не променя положението си? Благодаря за всяко компетентно становище! :)
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот nobody2 » Пон Дек 08, 2008 5:10 am

Смяна на спирачките е най доброто решение..
nobody2

Рейтинг: 1200

Мнениеот Just crazy » Пон Дек 08, 2008 8:59 am

Ако съм ти разбрал правилно проблема - пробвай да стегнеш малко болчето за натягане на пружината от страната от която калотката ти се трие в каплата, по този начин пружината ще я отдалечи от каплата. ;)
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Мнениеот WesTBounD » Пон Дек 08, 2008 9:54 am

Допълвам това, което колегата каза - ако след затяхането на болта (на опиращата калодка) спирачката ти стане много твърда (за стискане) пробвай да развиеш малко противоположния на завитият от теб болт.
Пример: Ако си завил десния отвии малко левия. :)
Успех!
WesTBounD

Рейтинг: 1369

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Дек 08, 2008 9:58 am

Тук идва малко объркване. То се състои в това, че шосейните велосипеди какъвто е Драг Блейд са със U-образни спирачки, а не V-образни. ;) :agree: Тоест са със спирачки подобни на тези на балканчетата и старите Х-ове. :beer:

Изображение
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот SStoeV » Пон Дек 08, 2008 10:11 am

Отвиваш болта който стяга спирачката за рамката,нагласи така,че калодките да са на еднакво разстояние от каплата.Докато държиш така спирачката стегни болта.
Аватар
SStoeV

Рейтинг: 2000

Мнениеот Олеомак » Пон Дек 08, 2008 10:59 am

[quote="TeDo_BaPHa"]Тук идва малко объркване. То се състои в това, че шосейните велосипеди какъвто е Драг Блейд са със U-образни спирачки, а не V-образни. ;) :agree: Тоест са със спирачки подобни на тези на балканчетата и старите Х-ове. :beer:

Съвършено вярно. Tektro M 510A никога не са били V-образни спирачки. Съжалявам за допуснатата неточност.
Отново се връщам към моя проблем - при затегнат до край болт, който придържа спирачката към рамката, тя не е неподвижна, а играе вляво и вдясно около шината по 20-30 мм, като при това положение едната накладка опира неминуемо в шината. Възможно ли е посоченият болт да не държи (тъй като е пристегнат до упор), или установяването й в неподвижно положение се извършва посредством други манипулации? :popcorn:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот azsa-bachinito » Пон Дек 08, 2008 6:39 pm

Според мен - тва движение може малко или много да е норамлно - втори има едни болчета (поне така си мисля) които раздале4ават колдките от спричката - натегни ги - и виг дали просто каплата не ти е крива.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Назад към Веломеханик