Rebound на XCM :(

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Rebound на XCM :(

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 25, 2009 12:53 pm

Карам Drag One с Suntour XCM. Вчера вечерта се се правих на гражданче и скачах малко по ръбовете. Направи ми впечатление, че след като сгъне, разгъването е като накъсано, на стъпки, не се разгъва плавно. Като спирам с предна за баланс отново почуква, т.е. хода на вилката не е плавен при rebound. Не съм я сервизирал до сега. Незнам как да постъпя - проблема възможно ли е да идва от маншони, еластомери, липсва на омасляване ? Благодаря Ви предварително :bowdown:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Яну 25, 2009 1:13 pm

XCM ребаунд няма, има маслено смегчаване на връщането, но то е при модела със заключване. При теб проблем а е в насъбралата се мръсотия и прах между втулките и ботушите. Отвори почисти смажи и си готов ;)

http://www.mtb-bg.com/articles/ar106.html
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик