Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте колеги,преди 3-4 дни реших да покарам колелото малко да го раздвижа и ми направи впечатление,че след профилактика започна да изкарва цялата смазка,която и бях сложил,прибрах се до нас и сложих малко масло за трансмисия,и пак сущата история моля помогнете.
Мерси
Не се притеснявай, при този клас вилки това е нормално, уплътнителите им по принцип не са много стегнати и хубави, а пък ако е по-стара, съвсем!
Само я забърсвай редовно излизащата смазка, за да не лепи мръсотия.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Да намериш по-качествени уплътнители за тази вилка - съмнявам се. Но това не пречи след време да й купиш нови, ако се продават.
От колко време ползваш вилката?
Според мен тя просто си е така - за толкоз пари няма как да се очаква кой знае какво качество. Карай я и събирай за по-хубава. Може пак да е suntour, но от по-висок клас - например Epicon. Междувременно я чисти редовно, от време на време я отваряй за почистване и смазване.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
pyle написа:ми в някоя от темите за ХСМ бях чел че колкото по-често се смазва и почиства толкова по-добре работи ама се тая мерси много за отговорите
Мда...и след още 2-3 години ще работи като Lyric Колото по-добре си поддържаш вилката,толква по-бавно ще се амортизира.Когато е смазана работи добре,когато е много смазана - няма разлика Прекалено много внимание и отделяш.