Проблем с Shimano BRM 465 Диск

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Shimano BRM 465 Диск

Мнениеот Snuupy » Нед Апр 05, 2009 9:51 pm

Значи дисковата спирачка е предна,преди ме изправяше много лесно и супер много,самоче ми се наложи на сменя лостчето и си сложих лостче AVID и спирачката в момента пак спира,но не както беше,правих и сумати настройки на накладките и кво ли не изправя ме ама слабо,а не съм я омазнявал или нещо такова.Какво да направя за да си върна предишното спиране?
Shit happens all the time and you learn how to deal with it
Аватар
Snuupy

Рейтинг: 885

Re: Проблем с Shimano BRM 465 Диск

Мнениеот Admin » Нед Апр 05, 2009 10:00 pm

Преди с какво лостче беше?
Факт е, че лостчето на Avid може би не е най-доброто точно за тази спирачка. Преди години, когато пробвах такава, и аз я карах с лостче Avid SD-7, но инцидентно пробвах същата спирачка на друг човек с друга марка лостчета и спираше по-силно.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Snuupy » Нед Апр 05, 2009 10:08 pm

е бях с комбинирана команда Шимано LT... ,но тъй като не ми трябват предните венци реших само с лостче да карам... :dontknow:
Аватар
Snuupy

Мнениеот EmZo » Нед Апр 05, 2009 10:59 pm

Пробвай с такива:
http://screambikes.eu/product_info.php? ... cts_id=144

Това са най-добрите лостчета за механични спирачки които съм ползвал, като настройка работа и сила, а съм ползвал и Авид-ски.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот V8 » Пон Апр 06, 2009 7:02 am

EmZo написа:Пробвай с такива:
http://screambikes.eu/product_info.php? ... cts_id=144

Това са най-добрите лостчета за механични спирачки които съм ползвал, като настройка работа и сила, а съм ползвал и Авид-ски.

Мда, има нещо такова, особено ако механичната спирачка е с по-малък ротор. Аз лично карам 515-ки с 203мм преден и 190мм заден ротор и SD5 лостчетата на Avid (настроени за максимално изтегляне на жилата и минимално усилване) си им пасват идеално.

Snuupy, ти с накладките си си играл, ами лостчетата какви настройки имат? Можеш ли да местиш жилото нагоре-надолу по самото лостчето? Ако да пробвай следното - на Shimano LT лостчето измери разстоянието между оста на въртене и мястото на лостчето където и си слагаш пръстите, после измери разстоянието от оста на въртене до мястото на закачане на жилото, раздели едното на другото и ще получиш усилвателното число на лостчетата (примерно 2.5). После направи същото с Avid лостчетата, и се опитай да докараш усилвателното им число максимално близко до това на шиманските лостчета - местене на жилото близко до оста на въртене увеличава числото (спирачката става по-плавна, но и по-силна), изтеглянето му по-далеч от оста намалява числото (спирачката се усеща като по-твърда, но пък е и относително по-слаба). Това би трябвало да ти ги изравни горе-долу, поради разлика във формата на самите лостчета усещането никога няама да е едно и също, но ще е близко.
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот Snuupy » Пон Апр 06, 2009 8:50 am

Еми те тези лостчета на Avid май са най-ефтините взех ги от БАС за по 11лв (общо 22лв) и нямат никакви настойки,само врътката извън тях,която си е стандартна за аболютно всяко лостче.... :bawling:
Аватар
Snuupy

Мнениеот veskoz » Вто Апр 07, 2009 11:40 am

Виден специалист ми е казвал че Шимано си работи само с Шимано.
:dontknow:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот V8 » Сря Апр 08, 2009 11:39 am

Snuupy написа:Еми те тези лостчета на Avid май са най-ефтините взех ги от БАС за по 11лв (общо 22лв) и нямат никакви настойки,само врътката извън тях,която си е стандартна за аболютно всяко лостче.... :bawling:

Кофти, явно усилвателното число ти е прекалено ниско сега - или сменяш лостчетата, или просто свикваш да се набираш на тях по-силно...

veskoz написа:Виден специалист ми е казвал че Шимано си работи само с Шимано.
:dontknow:

Хм, явно нещо не сте се доразбрали - има много примери където Шимано спирачки си бачкат безпроблемно с не-Шимано лостчета. Пък и в крайна сметка всичко е субективно, каквото за един е супер-добре за друг може да е кофти усещане на лостчето и спирачната сила долу.

P.S. И кой ми даде тоя минус на предния ми пост, и за какво - аз тука половин час се мъча да изкарам нещо дето хем да е потенциално полезно на някого, хем да е на що-годе разбираем Български (което между впрочем не е никак лесно), и накрая някой ще ми тресне минуса - разбирам да съм обидил някого, ама то и това не е...
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Назад към Веломеханик