Проблем с чашките

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с чашките

Мнениеот AiR » Нед Апр 12, 2009 9:06 pm

Привет!
Значи проблемът е на лице от скоро, около месец, като съм карал около 5 пъти може би за този месец. Когато затегна пеперудката луфтът ми не се обираше напълно. Отидох в така наречен сервиз и ми стегнеха яко чашките и луфтът някак си се оправи, но след едно каране пак беше на лице и чашките се разхлопаха но само от горе. Сега щом стегна няма оправяне. Говорих с познат и ми каза, че можело да ми липсва някакво гумено оплътнение на чашките. Та по какъв начин може да се отстрани този неприятен проблемец?
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Re: Проблем с чашките

Мнениеот DTD » Нед Апр 12, 2009 9:17 pm

И да ти липсва гумено оплътнение, не може да е от това, по-скоро може да е един полупръстен,който стои най-отгоре и обира луфта от горната част на чашките.Най-добре отиди във велосервиз, да ти видят всичко ли е там по чашките.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Апр 12, 2009 9:32 pm

Предполагаем проблем: Износени чашки.
Решение: Нови чашки.
:) :agree:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот AiR » Нед Апр 12, 2009 10:28 pm

Бе дано намеря някакво решение, отварях днес чашките, но не открих проблема. Ами май май ще опре накрая до нови чашки :dontknow:
Аватар
AiR

Мнениеот Univer welo » Пон Апр 13, 2009 7:33 am

Почистват се чашките и конусите много добре до блясък и се гледа с лупа дали са наранени. Другото - трябва много наивитет - да са обърнати лагерите * става въпрос за обикновени *не интегрирани * чашки. Провери и ми кажи. :banghead:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот AiR » Пон Апр 13, 2009 3:17 pm

Обикновени чашки са. VP-A51A. До сега не съм имал проблем с тях, от скоро го правят това, ей сега отивам да чистя като луд и ще гледам за faults.
Аватар
AiR

Мнениеот AiR » Пон Апр 13, 2009 9:49 pm

Проблемът е оправен! Вече няма нужда от отзиви, просто ги отворих и погленах и размишлявах по-обстойно и ги пренаредих, така че всъщност да си изпълняват функцията. Alright, всичко в дясно :D :agree:
Аватар
AiR

Мнениеот AiR » Вто Апр 21, 2009 8:34 pm

Добре вече супер много се нервя. Проблемът отново е налице, всичко си е по мястото, но има известен "gap" между горният лагер и конусът му. Тази част, която стои над най-горната капачка я сложих под капачката за да стегне по-хубаво, след известно време обаче цялото това нещо затяга. Следва махане на пластината с отвертка и пак стягане на ново, тъй като остава един вариант, но нямам спонсори за него. Някои казват, че милипсва някакво гумено уплътнение, което до сега не е било налично, а проблемът го нямаше. :crap:
Аватар
AiR

Мнениеот subritual » Вто Окт 25, 2011 5:34 pm

Изображение
Тези чашки ги сложих пролетта.Преди месец,два имаха профилактика-червена грес,нищо особено не забелязах
На последното каране,кормилото се стегна и се въртеше трудно,реших че е нещо от студа.
И като отворих- :bigeyes: :banghead: Износени са капсулованите лагери до неузнаваемост-изпаднаха спейсърите на сачмите.
Някакви идеи?
Да съм ги сложил наобратно,не вярвам.Имат си ръбчета.За горната съм убеден. :smash:
Едит: Сега забелязах,че са се измъкнали по един от пръстените,които затварят лагера и вероятно затова така танцуват и изглеждат износени. Да не би да съм ги презатегнал?
Аватар
subritual

Мнениеот subritual » Вто Окт 25, 2011 9:21 pm

Лагерите са пренаредени вече.Няма износване,просто са се разглобили, при това без да има луфт :dontknow:
Голям зор беше,дано не напразно.
Всичко изглежда наред,но ще видим след известен пробег.
Аватар
subritual

Назад към Веломеханик