Въпрос за спирачки Tektro 510A

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за спирачки Tektro 510A

Мнениеот Олеомак » Сря Апр 15, 2009 10:39 am

Добър ден на всички колеги! Имам шосеен велосипед, който е със челюстни спирачки Tektro 510A. Наскоро реших да ги сваля, за да им извърша профилактика, при което забелязах, че под свода на двете рамене (фактически от долната страна на спирачката) се вижда малък винт за някаква настройка. Някой може ли да ме осведоми за каква точно настройка става дума? Допускам, че е свързано по някакъв начин със сводимостта на раменете или техния максимален клиренс. А може би се контролира натегнатостта на пружината? Ще бъда благодарен на всеки, който сподели някакъв опит с мен. :)
Олеомак

Рейтинг: 1260

Re: Въпрос за спирачки Tektro 510A

Мнениеот bio » Сря Апр 15, 2009 11:54 am

погледни първия и последния manual от тук http://www.tektro.com/04support/manual.php. според този за R725-E e сходен с твоя случай .. малко ми е трудно да схвана тези термини, които използваш. на прост език се използват за центриране на спирачката спрямо каплата. при V-brake двете прижинки са свързани (не маханично а по-скоро в смисъл, че приближавайки едното рамо отдалечаваш другото и обратно). намираш равновесието - това е от мен, пожелавам ти приятен ден.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик