Луфт при главина Scott 20mm

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Луфт при главина Scott 20mm

Мнениеот Daniel Lichev » Вто Апр 21, 2009 8:35 pm

Здравейте, съфорумници!
Карам с предна главина Scott 20mm, която ползвам за DH и FR от около година и 2 месеца. От двете страни има по една втулка под формата на конус, които "прилепват" QR-а към главината. Без тях оста се движи нагоре-надолу, но предполагам повечето сте запознати с това. Та от около месец са се разхлабили тези втулки и се появи луфт. Гумата се мърда с 1мм встрани, а дискът се съсипва. Въпросът ми е възможно ли е да се премахне този луфт? Пробвах с някакво гумено уплътнение само от едната страна понеже от другата ще пречи дискът да се сложи, но продължи да луфти. Така че тези, които са премахнали подобен проблем или знаят как, моля помагайте!
Ще ви черпя по бира! :beer: ;)
Daniel Lichev

Рейтинг: 1200

Re: Луфт при главина Scott 20mm

Мнениеот dimochito » Вто Апр 21, 2009 9:34 pm

И аз имам почти същия проблем :xx(: Предполагам с направата на нови втулки би трябвало да се реши проблема, НО ако някой има идея(каквато и да е) би помогнала за оправянето на проблема :magnify:
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.

Price/weight/performance my friend. Pick 2.
Аватар
dimochito

Рейтинг: 1391

Назад към Веломеханик