Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте днес свалих заднати си главина HONE за да сменя вътрешната си гума.След подмяната започвам аз да слагам дерайльора и той HONE и докато затягах оста започна да се вади от едната страна от страната на дерайльорa.Казах си кво пък толкова ще го натисна докато го завия и готово да ама НЕ .Той си се вади като затягам и тва е.Имах го този проблем и преди но тогава просто ми изпускаше гайката която затяга дерайльора към главината сложих една шайба и се оправи но сега нестава вади си се оста.С един приятел който беше до мен установихме, че проблема е в обтегача защото е малко сплескан там където опира в рамката.Та молбата ми е ако това наистина е проблема как да го оправя и ако не е това да помогнете с откриването му с вариантите за отсраняването му.
Щом има деформация - свали дерайльора, махни му гайката и виж с оста точно кое ръбче й пречи да стигне до резбата на гайката. След което го махни с подходящ нож и монтирай.