Малко технически характеристики относно проблемната част :
Шина : Ranger Bontager - асиметрични. Дебелината и е 2.5 см- отвън и 1.7 - отвътре т.е. стените на шината са дебели по 4мм;
Външна гума : Schwalbe Space 26/2.35 ;
Вътрешна гума : Някаква 26/1.9 с дънлопски вентил (отвора за вентила в шината беше по-тесен, като за френски (май че така му викаха) вентил до момента в който не го разпробих с дрелката - бургия 8ца). Имам и още две вътрешни гуми с "френския" вентил.
А ето го и проблема :
Спуках гума. Залепих я и разпробих шината за по-голям вентил, защото в няколко магазина ми казаха, че не продават от по-нестандартните гуми. Но не там е проблемът ми. Той се появява когато сложа вътрешната и външната гума, напасна ги както си трябва и после допомпвам вътрешната. Когато се надуе достатъчно, че да докосва външната тя започва да я избутва от шината и когато налягането стане твърде голямо - външната гума просто си излиза от легълцето в шината. Естествено после спадам вътрешната и повтарям процедурата много по-внимателно и бавно... и успях да наглася външната и вътрешната така, че поне да не излиза от шината. Но за мое нещастие външната пак не е легнала както си трябва и от едната страна е затисната правилно, а от другата - на места е на прага да изкочи. Това нещо го пробвах и с двата вида гуми, различаващи се по вентилите и ефекта беше един и същ. Другото колело е със същата конфигурация (поне за шини и външна, за вътрешната не съм сигурен нито каква е, нито колко е дебела, защото не ми се е случвало да я пукам и разглабям). Проблемното колело е задното. Чудех се от какво се получава това и стигнах до следните умозаключения, като не изключвам те да са напълно грешни :
1. Вътрешната е твърде малка и не успява да пасне по външната, така че да я затисне хубаво към шината.
2. шината е прекалено тясна за тази външна гума.
3. вътрешната е прекалено калпава и не е равномерно дебела, при което се получават зони с различна дебелина при еднакво налягане и това пречи на външната отново да си влезе в улейчетата на шината.
П.С. Надявам се да съм дал достатъчно информация, относно проблема ми. Аз съм новак, така че моля ви прощавайте ми грешкте относно неточностите. Приемам всякаква критика и съвети. Ако не ви става ясно какъв е проблемът ми, ще направя и снимки - само кажете.