Продънване на амортисьорна вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Продънване на амортисьорна вилка

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Нед Юли 26, 2009 4:11 pm

Нещо често започнах продънвам амортисьорната вилка даже при малки препятствия (с висока скорост на малки бордюрчета, к. шахти...), не е никак приятно :boggled: , безопасно и вероятно не е здравословно за байка... От какво може да е - износване/повреда на пружините, прекаленото количество масло ? Може ли да се оправи или стегне ?
Вилката е GW-705, байка е Leader Rooster 07, да имате мнения за колелото ?
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Re: Продънване на амортисьорна вилка

Мнениеот DoCD » Нед Юли 26, 2009 4:22 pm

^_WhitE_DeMoN_^ написа:... да имате мнения за колелото ?

По-добре се ориентирай към смяна. В случая един твърдак е много по-добре.
Писано е много по темата. Потърси и прочети..
Аватар
DoCD

Рейтинг: 1213

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Нед Юли 26, 2009 5:22 pm

Търся, чета... Ама за смяна на колелото не мисля, едното е че няма пари, другото е че съм мнооого доволен от това. По-скоро смяна на вилката, но не бързам. Някъде бях чел че се поддава на тунинг, тъй че с времето ще го направя дзвер :D
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот DoCD » Нед Юли 26, 2009 8:02 pm

Тия тунинги хич не са здравословни за здравето.
До колкото виждам челото е normal size - намери си от някъде Suntour XCM ако решиш да взимаш нова вилка.
Аватар
DoCD

Рейтинг: 1213

Мнениеот did » Нед Юли 26, 2009 8:04 pm

Никви тунинги!

Това "колело" веднага се предава за старо желязо и се купува нормален велосипед без екстри, като продънващи се вилки, неработещи спирачки, 10 кила излишни железарии и т.н.

Ако собственикът е кадърен да си разглоби преди това колелото и да си запази някои части, ще направи като мен и като всички, които са миналия по неговия път: ща си пази в гаража 2-3 години неща, които не стават за нищо и ще ги изхвърли по-късно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Пон Юли 27, 2009 6:57 pm

DoCD написа:Тия тунинги хич не са здравословни за здравето.
До колкото виждам челото е normal size - намери си от някъде Suntour XCM ако решиш да взимаш нова вилка.

До колкото разбрах цената е ~48 $ :agree:
Но поддръжката е сложна, мненията са разнообразни с преобладаващ негатив - кривене, луфтове...

Ко му е лошото на тунинга ? Занимавка е, ама получаваш точно това което искаш. Рамката ми е страхотна, като изключим теглото... Ква й тая Hi-Ten стомана ? Добре че живея на 1-вия етаж :D

-----------------------------------------------
Rooster 07

Цена: 205.00 (!) лв.Технически данни:

Frame Hi-Ten Steel / Size 26" x 460 mm / Fork GW-705
Rear Derailleur Shimano RD TY18 – 18 speed
Brakes Promax Alloy – V brakes
Rims Alloy Double wall
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот Admin » Пон Юли 27, 2009 8:54 pm

Отговорът на въпроса ти е: причината е в некачествената вилка, какъвто е и велосипедът ти като цяло. Не се обиждай, това са фактите.
Оттук нататък как ще подходиш е твоя работа. Ако толкова си харесваш колелото, може да си похарчиш парите за някаква малко по-добра вилка, после за нещо друго и така докато разбереш, че съветите за нов велосипед всъщност са били съвсем уместни.
Велосипедът ти не е за каране в планина, всъщност не е за никакво нормално каране, така че е закономерно да възникват подобни проблеми.
За мен темата е приключена. Успех!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик