Съвет относно профилактика на спирачка Shimano XT BRM 755

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Съвет относно профилактика на спирачка Shimano XT BRM 755

Мнениеот Bikersteam » Пон Юли 27, 2009 10:20 pm

Здравейте. Смятам че е нужна профилактика на спирачката ми Shimano XT Hydraulic Disc Brake BR-M755. Буталата (4-ри на брой) напоследък не искат да се прибират и карат накладките да закачат в диска и това е съпроводено с неприятен звук(което не е толкова съществено колкото това че въздейства върху движението на велосипеда като цяло а и излишно се изтърква накладката). Нужен ми е добър сервиз в който да могат да разглобят апаратчето и да почистят нужните компоненти и ако е нужно да бъдат заменени част от тях.Спирачката си ми върши идеална работа и попринцип до този момент съм си много доволен от нея.Тъй че ми се иска да я пипне човек който знае какво прави, а не се учи на нея.Ако някой от форума е правил подобна процедура в домашни условия и не представлява голяма сложност може да сподели.Предпочитам аз да си я дочупя отколкото някой друг :D и все пак ако има добър сервиз държа там да я погледнат. Ако ли пък не давайте съвети имам нужните инструменти(да се надявам и акъл) да са заемам с ремонта! :8D:

Благодаря за оказаната помощ и отделено време!
Седят си две бълхи, мечтаят си:
- А като забогатеeм, ще се купим куче!
Аватар
Bikersteam

Рейтинг: 1405

Re: Съвет относно профилактика на спирачка Shimano XT BRM 755

Мнениеот Admin » Пон Юли 27, 2009 11:28 pm

Пробвай при Любо във Веломания на бул. "България". :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик