Проблем с XCR, луфт

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с XCR, луфт

Мнениеот stallion » Вто Авг 11, 2009 2:26 pm

Здравейте. Притежател съм на Sr Suntour XCR който подозирам че има голям проблем. Той е че се появи луфт при ботушите. Изображение
Та това е ХСМ но и при XCR е що-годе същата работа, и тия най-тънките работи (сори ама не знам имена... :blush: ) нещо много се клатят. Та въпросите ми са:
1. Има ли оправяне
2. Може ли да стане нещо по-сериозно
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Re: Проблем с XCR, луфт

Мнениеот bio » Вто Авг 11, 2009 2:34 pm

те нормално се кривят доста !!! нямаш проблем с тях.
едит: ако има луфт то е между втулките в ботушите на вилка и краката й.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот stallion » Вто Авг 11, 2009 2:41 pm

А има ли оправяне? Аз преди време си увеличих хода с шайби отдолу и сега върнах оригиналните болтове но не сложиш шайбите под тях. Може ли да хлопат ботушите защото няма шайба между тях и болта?(отвънка дето е шайбата имам предвид) А, и кое са втулките? :blush:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Мнениеот BRAMBARA » Вто Авг 11, 2009 4:10 pm

Може да се оправи чрез нови фтулки.Които струват около 11лв. :beer: :beer:
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот bio » Вто Авг 11, 2009 5:50 pm

Изображение
туй е то втулката, но не ми питай къде се продава, как се маха старата и как се набива новата. отиди да ти сервизират вилката, ако смяташ, че си заслужава. "луфтът" се засилил в следствие на модификацията, която си извършил. ако смениш втулките, и продължаваш да караш с увеличен ход - гаранция ще износиш бързо и новите. правилната експлоатация на вилката ще удължи и правилната и работа без луфтове-муфтове, но не гарантира че такива няма да се появят отново. доколко съм чел тук, обиновените Suntour-и имат леки луфтове.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот stallion » Вто Авг 11, 2009 9:16 pm

Благодаря много за съветите. Аз втулки ако се наложи ще намеря, но тази вечер след проверка и четиричасово каране установих че всъщност вилката не се движи напред-назад все едно има луфт, а нодолу-нагоре но без никакво смекчаване а все едно има...как да гокажа...празен ход :dontknow: Та изпробвах още 2 колелета с XCR-и и при тях е същото. А ако имам луфт след време, ще знам какво да правя :D
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Мнениеот stallion » Вто Авг 11, 2009 9:35 pm

Сори за дабъл-поста, но забравих да попитам: в Screambikes пише че обявата за XCR идва на мястото на XCP-75, това означава ли че втулки за ХСР-75 биха свършили работа за моята вилка? :dontknow: По принцип не знам дали някой се е занимавал да сменя втулки на XCR но...не видях никъде втулки за тази вилка.
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Назад към Веломеханик