Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Увери се, че е от вилката, има поне пет места около нея, които да пукат при такива усилия. Провери си сглобките на кокпита, натегни си болтовете равномерно, обери луфта в чашките, провери рамката за овализирано чело... чак като отстраниш тия неща си струва да мислиш за вилката.
Струва ми се, че човека не може да обясни правилно проблема си. Според мен иска да каже, че при рязко дърпане, вилката се разгъва до край и се чува едно като удране на метал в метал. Това се получава при вилките без компресия на връщането. За последното изречение не съм много сигурен. И все пак, ако кажеш с каква вилка си, ще ни е малко по-лесно.
iskamzob написа:Когато дръпна рязко кормилото например, вилката изпуква ?! И попринцип с какво е най - добре да се смаже тази вилка. =|
Дурото има две ребоунд пружинки на двата шиша.Ако при разгъването на вилката не участват и двете или не се включват по едно и също време , ще пука , особено ако я няма и хидравликата.Правил ли си някакви промени по вилката? Иначе е най-добре с тефлонова грес да я мажеш.