Suntour Duro пукане

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Suntour Duro пукане

Мнениеот iskamzob » Пет Окт 02, 2009 11:21 pm

Когато дръпна рязко кормилото например, вилката изпуква ?! И попринцип с какво е най - добре да се смаже тази вилка. =|
iskamzob

Рейтинг: 1205

Re: Suntour Duro пукане

Мнениеот bikerider » Съб Окт 03, 2009 4:53 am

Увери се, че е от вилката, има поне пет места около нея, които да пукат при такива усилия. Провери си сглобките на кокпита, натегни си болтовете равномерно, обери луфта в чашките, провери рамката за овализирано чело... чак като отстраниш тия неща си струва да мислиш за вилката.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот WesTBounD » Съб Окт 03, 2009 9:27 am

Струва ми се, че човека не може да обясни правилно проблема си. Според мен иска да каже, че при рязко дърпане, вилката се разгъва до край и се чува едно като удране на метал в метал. Това се получава при вилките без компресия на връщането. За последното изречение не съм много сигурен. :agree: И все пак, ако кажеш с каква вилка си, ще ни е малко по-лесно. :agree:
WesTBounD

Рейтинг: 1369

Мнениеот delio » Съб Окт 03, 2009 6:00 pm

iskamzob написа:Когато дръпна рязко кормилото например, вилката изпуква ?! И попринцип с какво е най - добре да се смаже тази вилка. =|

Дурото има две ребоунд пружинки на двата шиша.Ако при разгъването на вилката не участват и двете или не се включват по едно и също време , ще пука , особено ако я няма и хидравликата.Правил ли си някакви промени по вилката? Иначе е най-добре с тефлонова грес да я мажеш.
Аватар
delio

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик