Заяло кормило-спешно

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Заяло кормило-спешно

Мнениеот Ride_or_Die » Пет Окт 30, 2009 6:38 pm

Здравейте,
днес докато си изправях кормилото понеже беше успоредно с предната гума ми падна това нещо което се държи за болта. Незнам как се казва но то седи на дългият болт точно преди лапата. Сега немога да си изправя кормилото перпендикулярно на гумата.Ако се опитам да го издърпам чрез дългия болт пак заяжда и нестава. Моля помогнете защото утре вече съм се разбрал да ходя на Витоша.

Мерси.

ПС: Снимки немога да дам понеже това нещо падна в челната тръба (май така му се викаше)
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Re: Заяло кормило-спешно

Мнениеот Ozzie » Пет Окт 30, 2009 6:50 pm

кво е туй нещо, дето прилича на онуй нещо... :D :D :D
да загатнеш 1" ли е стержена ти или 1 1/8"
пък като не можеш да снимаш онуй нещо, поне снимай как изглеждат нещата в общ план
ама някаква по нормална снимка, не размазано бой на негри в тъмна нощ
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Ride_or_Die » Пет Окт 30, 2009 6:55 pm

http://www.eshop-gorgona.com/catalog/im ... hodnik.jpg
Онуй нещо където виси :D За него става въпрос
Ride_or_Die

Мнениеот Ozzie » Пет Окт 30, 2009 7:12 pm

значи си приказваме за вилка със стержен 1"
в такъв случай вадиш захвата за кормилото от стержена, намираш нещо дълго и криво да бръкнеш в стержена и вадиш онуй нещо
може да пробваш (пак при изваден захват), да обърнеш колелото (или пък да свалиш вилката) и с помощта на почукване от правилната страна (но стержена да е надолу) да опиташ да придвижиш онуй нещо
после да се опиташ да навиеш дългия болт в него и после да го извадиш
абе мислене му е майката, не писане по форумите :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Ride_or_Die » Пет Окт 30, 2009 7:36 pm

:D Това да бръкна с нещо и да извадя онуй нещо отпада. Вече пробвах като завинтих малко дългия болт и от там да дърпам със всичка сила. Даже май нещо изпука във вилката щото я бех заклещил(гумата) под една много тежка маса че да не шава докато мърдам. Сега ще пробвам и с обръщането. Ако пръсна малко WD-40 ще помогне ли?
Ride_or_Die

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Окт 30, 2009 8:28 pm

Извинявай за тъпия въпрос, но не можеш ли просто да избиеш с нещо отдолу през отвора заялия елемент???? От долу на горе.... сериозно чета вече 5-ти или 6-ти пост в тази тема и се чудя какво сложно има :blush:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ride_or_Die » Пет Окт 30, 2009 8:39 pm

Ми мислиш ли че не беше първото за което помислих. До са се мъчих. Сложих половин флакон WD-40 и машинно масло и след това разклатих колелото и не падна(байка беше наопаки). После с болта му дадой малко зор и пак. След това взех един чук и .... пак не ще. Давайте други идей. Със сила нестава. За нагряване не искам и дума да става. Така че ако знаете...
Ride_or_Die

Мнениеот Ozzie » Пет Окт 30, 2009 9:17 pm

@Ride_or_Die
от тук нататък си сам
колкото можахме помогнахме
от тук нататък вече не е за даване на акъли, а за работа която трябва да свършиш сам
Аватар
Ozzie

Мнениеот Ride_or_Die » Пет Окт 30, 2009 9:30 pm

Добре. Ще се пробвам но нямам подходящите инструменти, за да извадя вилката поне. Както и да е ще се мъча пък ако не в сервиз. Чудя се това дали влиза в гаранцията но не ми се вярва.

Мерси.
Ride_or_Die

Мнениеот ico 1 » Съб Окт 31, 2009 11:58 am

@ Ride_or_Die, извади дългия болт, след това пробвай да го навиеш в "нещото", което е останало в стержена на вилката. Ако успееш да го завиееш на няколко витки почни да дърпаш болта и да го разклащаш. Може да използваш клещи при тази операция. Другото, което се сещам е да сложиш голяма шайба (малко по-голяма от диаметъра на стержена), през шайбата да минава болт, който е със същата резба като дългия, но малко по-къс от него. След това следва натягане и "нещото" няма как да не излезе.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Съб Окт 31, 2009 10:04 pm

майсторееее, малко feedback ще върнеш ли, че нали беше за днес спешно
Аватар
Ozzie

Мнениеот Ride_or_Die » Съб Окт 31, 2009 11:13 pm

Ами мислих да пиша обаче все още се опитвам да си го обясня. Значи вчера след много мъки се отказах да ходя на Витоша и реших да отида на сервиз, от както карам до сега това е първия път. Както и да е отидох там приготвих си 20 лв още с влизането и казах на човека вътре какъв е проблема. Той тръгна да развива болта и тогава кормилото се извъртя. Всичко си беше на мястото. Вероятно поради причината че вчера преди да легна затегнах болта с помоща на шестограм и малко чукче така че да не се разхлаби от вибрациите по път. След това карах до сервиза по павета и там се усещаше много силно понеже бях се засилил. Мисля че точно там нещото се е откачило. Сега няма проблеми.
Ride_or_Die

Назад към Веломеханик